Liefde-haat verhouding met haar

Meisje met mooi haar
Foto: Depositphotos
Vraag: Waarom hebben zoveel meisjes een liefde-haat verhouding met hun haar? Mijn vriendin klaagt de hele tijd over hoe lastig lang haar wel is. En dan spreekt ze enkele momenten later over hoe graag ze lang haar heeft.
 
Antwoord: Ik zal mijn best doen om dit uit te leggen aan u, maar jongens snappen het gewoonlijk niet, omdat het iets typisch vrouwelijks is ... en nogal ingewikkeld. Soms hebben we zelf moeite om dit te begrijpen, wat nogal lastig is. Ooit gehoord over de uitdrukking “schoonheid is pijn”? Wel, dit onderwerp valt binnen deze categorie.
 
Er elke dag mooi uitzien is lastig, het vraagt veel tijd, geld en middelen. Maar wanneer u ergens binnenkomt en de mensen zetten zich recht om naar u te kijken, dan maakt dit de uren voorbereidingstijd en honderden euro’s gespendeerd aan schoonheidsproducten goed. Omdat de vrouw gewoonlijk verondersteld wordt om het meer aantrekkelijke, sexy geslacht te zijn.
 
De gezondheids-, schoonheids- en mode-industrie spelen hier zoveel mogelijk op in, omdat ze meer geld verdienen naarmate ze dit concept uitspelen. Om te ogen als het “plaatje der perfectie” dat gecreëerd werd door de schoonheids- en mode-industrie, moet u voldoen aan enkele voorwaarden:
 
1. Lang, weelderig haar dat ofwel zijdeachtig steil is of perfect krult. Lang gezond haar is duur en vergt veel onderhoud, dus hoe meer vrouwen met echt lang haar, hoe meer geld de schoonheidsindustrie verdient.
 
2. Wees slank en toch gespierd op een vrouwelijke manier, met een jeugdig lijf en een jonge postuur. Dit betekent dat de gezonde voeding, dieetpillen, plastische chirurgie, schoonheidssalons, fitnesszaken en persoonlijke trainers ook hun deel van de koek krijgen.
 
3. Onberispelijke huid en make-up. De schoonheidsinstituten zijn blij zolang u maar naar hen blijft gaan.
 
4. Modieuze en toch verfijnde kledij, juwelen en schoenen, met ontwerperslabels natuurlijk. Daardoor behouden de te dure ontwerpers, modehuizen en de hele mode- en mannequinindustrie hun glimlach.
 
De lijst gaat verder, maar ik zal u niet langer vervelen. Dit oogt duur, lastig, tijdrovend en energie vretend enz… Maar we voelen ons graag goed, vooral wanneer we extra aandacht en jaloerse blikken krijgen van de mensen rond ons.
 
Dus klaagt uw vriendin over haar haar wanneer ze zich uitgeput, geïrriteerd of gefrustreerd voelt wanneer het té lang duurt om het te stylen of wanneer ze diep moet graven om het geverfd en goed onderhouden te krijgen. Ze haat het wanneer de haren gaan klitten of wanneer ze veel geld moet besteden aan de juiste shampoo, conditioner of behandeling.
 
Maar dan ziet ze zichzelf in de spiegel of iemand geeft haar een complimentje of ze krijgt gewoon dat fantastische gevoel wanneer de wind door haar haren blaast en haar haarpunten haar rug raken en dan is ze opnieuw helemaal verliefd op haar haar.
 
Vrouwen hebben een natuurlijke fascinatie voor lang haar. Deze betovering werd verhoogd tot een ongezond of onnatuurlijk niveau door het brainwashen door Hollywood en de schoonheidsindustrie. Gelukkig groeit het ergste deel ervan uit naarmate we ouder worden.
 
©kapsels.net
 
Lees ook:
 
Haar en emoties
 
Waarom houden mannen van lang haar?