Handelbaar haar

Meisje dat te veel tijd spendeert aan het stylen van haar haren
Foto: Depositphotos
Vraag: Mijn vriend vindt dat ik te veel tijd spendeer aan mijn haar. Het is lang en een beetje golvend. Stylen met een ronde borstel of stijltang duurt een eeuwigheid. Hoe kort moet ik het knippen om het meer handelbaar te maken? Ik wil iets dat slechts enkele minuutjes vergt om te stylen.
 
Antwoord: Eerst en vooral vind ik dat u moet beslissen of u korter haar wilt omdat u klaar bent voor de verandering of omdat uw vriendje het vervelend vindt dat het zo lang duurt vooraleer u klaar bent met uw haar.
 
Als deze beslissing enkel gebaseerd is op de mening van uw vriend, dan zult u waarschijnlijk ongelukkig zijn met kort haar en het hem en uzelf uiteindelijk kwalijk nemen dat u uw lokken hebt laten knippen. Beseft u dat u uw lange haar wilt behouden, dan raad ik het volgende aan.
 
Maak u een uurtje vroeger dan gewoonlijk klaar om weg te gaan. Zo zult u meer ontspannen zijn, u goed voelen en irritatie van uw vriend vermijden. Stel grenzen met uw vriend. In een gezonde relatie moeten de partners elkaar respecteren en aanvaarden, ondanks hun verschillen.
 
U kunt ook opteren voor een Braziliaanse Keratine behandeling. Tijdens dit proces worden extra keratine proteïne en andere voedende bestanddelen toegevoegd aan de haarstructuur. Het resultaat is zijdezacht haar dat u niet meer hoeft te föhnen of te straightenen. De werking duurt enkele maanden en elimineert de meeste ruzie veroorzakende haarstyling. Doe wat opzoekwerk over dit onderwerp en vraag ernaar bij uw kapper vooraleer u beslist.
 
Voelt u dat u klaar bent voor een verandering en wilt u uw haar laten knippen, dan is ook dat goed. Ik zou adviseren om ofwel te kiezen voor een gelaagde snit tot onder de schouders ofwel voor een gegradueerde bob die net boven de schouders eindigt.
 
U zegt dat uw haar nu een beetje golft … Dit betekent dat uw haar zou kunnen gaan krullen wanneer het veel korter is. Dus zou de gelaagde snit waarschijnlijk veiliger zijn, rekening houdend met de kortste stylingtijd. Vraag uw kapper of hij denkt dat uw haar zal krullen wanneer het korter is vooraleer u gaat beslissen.
 
Laagjes zijn cool omdat u dan nog steeds wat lengte kunt behouden terwijl uw stylingtijd drastisch inkort. Vraag de kapper om de lagen redelijk kort te knippen in de kruinzone, terwijl uw haar nog steeds onder uw schouders hangt. Hou de lagen langer rond het gezicht. Lagen nemen het meeste volume van het haar weg, terwijl ze het eveneens uitdunnen. Dit betekent dat het mogelijk zal zijn om weg te komen met het laten drogen aan de lucht of het snel föhnen, zelfs zonder borstel.
 
De gegradueerde bob tot net boven de schouders is eveneens ideaal omdat de lengte achteraan minimaal is, wat u heel wat tijd bespaart bij het stylen. Het langere haar vooraan doet het kapsel nog steeds lijken op halflang haar, wat een veelzijdige en economische lengte is.
 
Beide looks kunnen gedragen worden in een golvend of in een steil kapsel. Als u uw haar aan de lucht laat drogen, gebruik dan een product dat kroes of droogheid minimaliseert, terwijl het haar er zijdezacht en relatief steil door wordt, zelfs zonder dat u een föhn of stijltang gebruikt.
 
©kapsels.net
 
Zie ook: De kostprijs van mooi haar