U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Kapsels  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Laagjes voor fijn haar

Vraag: Zullen laagjes mijn haar dikker doen ogen? Ik heb erg fijn haar. De diameter van mijn haarlokken is echt klein. Mijn haar is lang en meestal ziet het er erg lusteloos uit. Zou een bob of misschien een pixie met laagjes helpen om mijn haar dikker en voller te doen ogen?
 
Antwoord: Lagen kunnen ervoor zorgen dat uw haar er dikker gaat uitzien, alhoewel dit grotendeels afhangt van het type haar dat u hebt, alsook van de hoeveelheid haar die u hebt. Hebt u golvend, fijn haar dat dun bezaaid is (een kleinere hoeveelheid haartjes per vierkante centimeter dan gemiddeld), dan kan het zijn dat uw haar er warrig en onverzorgd gaat uitzien door het in lagen te knippen. Hebt u echter erg steil en fijn haar, maar wel een grote hoeveelheid, dan zijn laagjes iets voor u.
 
Uw probleem is wellicht dat uw haar té lang is. Fijn haar werkt niet goed wanneer het lang is, omdat het dan gewoon plat valt en er slonzig uitziet. Ik zou adviseren om je haar in een A-lijn bob (lange bob) te laten knippen. Het haar achteraan is iets korter dan vooraan, wat helpt om het van kruin tot nek zijn volume en veerkracht te laten behouden. De haarpunten vooraan mogen reiken tot de schouders of iets korter zijn.
 
Vraag aan uw kapper om de punten uit te dunnen, maar slechts lichtjes. Dit kapsel heeft gelaagd haar achteraan, maar niet vooraan. Dit minimaliseert de kans dat de laagjes uw fijne haar veranderen in een onverzorgde warboel, vooral bij vochtige weersomstandigheden.
 
fijn haar

U kunt ook highlights toevoegen aan uw lob (lange bob) om te zorgen voor volume en veerkracht. Bleekmiddel/peroxide (gebruikt in highlights) reduceert de hoeveelheid vocht in het haar, wat zorgt voor indrukwekkend meer volume en beweging van het haar.
 
Wanneer u kiest voor een getalenteerde kapper met ervaring, dan hoeft u zich geen zorgen te maken over mogelijke haarbeschadiging door deze methode. Veel klanten hebben lichtbruine of blonde highlights in de bovenste helft van hun haren met als enige bedoeling het dikker en levendiger maken.
 
Een pixie snit is ook echt goed geschikt voor fijn haar en fijn haar zal zelfs niet gaan kroezen, want de haarlengte is te kort om dit te kunnen doen. Probeer een pixie met een lange pony en korte achterkant of hou het haar langer bovenaan en de oren in langere pieken. Pixie snitten zien er eveneens prachtig uit met fijne highlights in de pony en rond het gezicht. Bekijk eens enkele foto’s van Miley Cyrus, Jennifer Lawrence, Emma Watson enz…
 
Hun kappers houden ervan om highlights toe te voegen rond het gezicht en in de pony omdat dit zelfs een erg kort kapsel vrouwelijk en piekerig doet lijken. Lichtere lokken rond uw gezicht maken u ook jaren jonger en zachter. U zou eerst kunnen kiezen voor de lob met highlights. Wilt u daarna nog een grotere verandering, dan kunt u opteren voor de pixie snit.
 
©Kapsels.net
 
Gerelateerde artikelen:
 
De voordelen van laagjes
 
Laagjes om het haar korter te maken
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact