U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Kapsels  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Laagjes om het haar korter te maken

Vraag: Zullen laagjes mijn haar langer of korter doen lijken? Of hangt dit af van het type of de hoeveelheid lagen?
 
Antwoord: Algemeen gesproken is het zo dat wanneer laagjes in het haar geknipt worden, sommige haartjes korter worden dan de rest, maar u hebt gelijk wanneer u aanneemt dat het grotendeels afhangt van de hoeveelheid of het soort lagen in hoeverre de hoeveelheid volume uit het haar verdwijnt.
 
roze bloes van satijn en haar met laagjes.

We bekijken het knippen van lagen vanaf de buitenkant van het hoofd als een geheel en zelfs wanneer we verwijzen naar een stompe snit (waarvan typisch aangenomen wordt dat er geen laagjes zijn), dan zijn de haartjes die lager langs de hoofdhuid geplaatst zijn naar de onderste omtrekhaarlijn toe, korter dan diegene die tevoorschijn komen aan de bovenkant van het hoofd. De haren zijn gewoon allemaal geknipt zodat ze wanneer ze los hangen eindigen op hetzelfde niveau wanneer het hoofd in een specifieke positie gehouden wordt.
 
Bij steile haartypes zal het toevoegen van laagjes het haar niet korter doen lijken, tenzij er een beduidend aantal lagen geknipt werden, zodat de onderste omtrek van het haar dunner lijkt. Maar bij krullend haar kan zelfs een miniem aantal laagjes voldoende gewicht wegnemen om het haar compacter te doen krullen en dus als geheel korter te doen lijken.
 
Dit maakt het omgaan met en vooral dan het knippen van krullend haar erg verraderlijk, want wanneer het haar gewassen en nat is, kan het naar beneden hangen tot onder de schouders en in lange losse spiralen vallen. Maar wanneer u het haar in lagen knipt, kan het wegnemen van gewicht ervoor zorgen dat het haar in compacte krullen valt die beduidend korter kunnen lijken.
 
©Kapsels.net
 
 
Gerelateerde artikelen:
 
Hoe haar langer doen lijken
 
Kleur om haar langer te doen lijken
 
Manier om je pony er langer te doen uitzien
 
Kapsels die een korte nek langer doen lijken
 
Zijn laagjes niet geschikt voor krullend haar?
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact