Korte kapsels voor grote oren

Kapsel voor grote oren
Foto: Depositphotos
Vraag: Ik zou mijn haar in een kort kapsel willen laten knippen, maar ik heb grote oren. Gaan korte kapsels boven de oren en grote oren samen? Enige tips?
 
Antwoord: Ja, kort haar en grote oren kunnen volledig samen passen. Bekijk maar eens foto’s van Carrey Mulligan, Anne Hathaway en Ginnifer Goodwin. Dit zijn dames met ofwel grote ofwel tamelijk opvallende/markante oren die kiezen voor een pixie look, zonder te kijken naar afmeting, vorm of hoek van hun oren. Zelfs Kate Hudson steekt graag haar haar achter haar oren, zelfs al heeft ze erg opvallende oren.
 
Dames met complexen over hun oren zijn één van de vreemdste (en meest onnodige) lichaamskwesties naar mijn mening. In elk geval lijkt het niet alsof u lijdt onder een soort misplaatst “grote oren complex”, aangezien u overweegt om uw lokken in een pixiesnit te laten knippen zelfs al vindt u dat u grote oren hebt, dus dit is positief voor u. Er zijn bepaalde pixiekapsels die de oren accentueren, dus zal ik u wat basisuitleg geven en dan kunt u beslissen wat in uw geval werkt en waar u zich goed bij voelt.
 
U moet dit ook melden aan uw kapper/kapster vooraleer hij/zij uw haar knipt, zodat hij/zij u kan informeren over uw gezichtsvorm, uw meest opvallende gelaatstrekken, kenmerken die best al dan niet in de verf gezet worden en over welke kapsels het best zullen werken in uw specifieke situatie.
 
Erg korte kapsels leggen heel wat nadruk op de oren, want de oren zijn erg bloot wanneer het haar heel kort geknipt is. U kunt dit effect minimaliseren door aan de kapper te vragen om het kapsel aan de zijkanten en vooraan iets langer te knippen, zodat het haar kan gestyled worden om het gezicht lichtjes te omkaderen, met stukjes haar die naar beneden vallen aan de voorkant van de oren. U kunt uw haar eveneens stylen in een warrige pixie door drylook gel te gebruiken. Zo gaat het haar omhoog staan in een bangelijk kapsel, wat de aandacht grotendeels zal afleiden van de oren.
 
Kort kapsel met een lange pony, voor vrouwen met grote oren
Afbeelding: AI-illustratie
Snitten die kort zijn langs achter, maar langer aan de zijkanten en pony zijn waarschijnlijk het best geschikt voor u. Vraag aan de kapper om uw pony erg gestructureerd en diagonaal te knippen, zodat die schuin over uw voorhoofd valt. De tegenovergestelde kant van het kapsel zou moeten aansluiten bij de diagonale pony, zodat het haar het gezicht omkadert op een zachte, haast piekerige manier.
 
De langere pony en zijkanten nemen de meeste aandacht weg van de vorm, het formaat en de hoek van de oren, want het haar bedekt deels de bovenkant van de oren. Dit soort kapsel heeft ook de neiging om de gezichtsvorm te domineren, terwijl de aandacht progressief valt op het gezicht en de gelaatstrekken in plaats van op de oren.
 
Hebt u een lichte huidskleur, verf dan de pixie in een donkerblonde basis met zonnige highlights rond het gezicht. Zo zal het kapsel zich vermengen met uw huidskleur, wat ervoor zorgt dat de oren minder opvallen.
 
Hebt u een olijfkleurige of donkere huid, verf de pixie dan in een rijke middenbruine tint met enkele dunne honingkleurige highlights langs het gezicht, vooral in de pony.
 
©kapsels.net
 
Lees ook:
 
Hoe een passend kort kapsel kiezen
 
Hoe krijg je een goed geknipt kapsel?