Passend kort kapsel

Leuk kort pixie kapsel
Foto: Litvinov/Shutterstock
Dit gevoel hebben we allemaal al wel eens gehad. Na een slechte dag hebben we allemaal al wel eens een afspraak met de kapper gemaakt om voor eens en voor goed verlost te zijn van die vervelende lange lokken, om dan in de kappersstoel terecht te komen en te zeggen … “Oh, zoals gewoonlijk alstublieft. Een beetje netjes maken en de punten bijknippen”.
 
Het is een feit dat velen onder ons moedig zouden willen zijn en een korter kapsel zouden willen uitproberen, maar té bang zijn dat dit niet bij ons zou passen.
 
Wel, dames, wees niet bang. Er is voor iedereen een korte haarsnit die passend is. Alles draait om het vinden van de juiste snit voor uw gezichtsvorm. Weet echter dat dik, krullend haar moeilijk te temmen is in een kort kapsel en er op zijn best uitziet met een schouderlange snit. Verlangen naar een korter kapsel is niet de moeite waard wanneer zelfs de minste regen u doet veranderen in een complete kroesbol – geloof mij!
 
Rond gezicht
 
Hebt u een rond gezicht, opteer dan voor een leuk, koket, gelaagd kapsel dat uw gezicht omkadert en tot onder de kaaklijn komt. Samen met een beweeglijke pony zal dit kapsel uw gezicht dunner maken en uw jukbeenderen meer definiëren. Vermijd stompe snitten op één lengte, want zo’n look zal enkel de ronde vorm accentueren.
 
Vierkant gezicht
 
Vierkante gezichten zouden moeten verzacht worden met warrige, getextureerde bobs om de hoekige kaaklijn te reduceren. De snit zou moeten eindigen boven of onder de kaak, maar vermijd kapsels die tot aan de kin reiken, want die zullen enkel de hoekigheid van het gezicht beklemtonen.
 
Lang kapsel dat bij de gezichtsvorm past
Foto: Maroke/Getty Images via Canva
Langwerpig gezicht
 
Creëer de indruk van breedte door te opteren voor een eenvoudige, maar toch geweldige bob op kinlengte. Een vol kapsel aan de zijkanten van uw gezicht zal voor evenwicht zorgen, maar vermijd lange kapsels met scheiding in het midden, want die zullen uw gezicht enkel nog langer doen lijken!
 
Hartvormig gezicht
 
Dames met hartvormige gezichten hebben de neiging om ook prachtige jukbeenderen te hebben. Doe die dus uitkomen via een speelse pony en een bob op kinlengte om u volheid te bieden rond de kaaklijn, daar waar er het meest nood aan is. Hebt u een erg uitgesproken hartvormig gezicht, waarbij uw kin veel smaller is dan de rest van uw gezicht? Vermijd dan kapsels die zwaar zijn bovenaan en erg korte kapsels.
 
Ovalen gezicht
 
Bij deze ideale gezichtsvorm past haast elk kort kapsel! Een kort ondeugend kapsel zal uw ogen en jukbeenderen accentueren, terwijl een iets langere hoekige bob uw gezicht perfect zal omkaderen. Vermijd zware pony’s en kapsels die over het gezicht vallen, want zo bedekt u uw ovalen vorm en het kan lijken alsof u gewicht toevoegt.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Redenen om uw haar kort te knippen