Saai kort haar

Pittig kort kapsel
 
Vraag: Is kort haar saai? Ik was klaar om mijn haar in een pixie snit te laten knippen, maar mijn zus beweert dat kort haar saai is. Hoe kan ik bewijzen dat zij het verkeerd voor heeft?
 
Volgens mijn kapper zou ik goed staan met kort haar, maar ik ben nergens meer zeker van door de bewering van mijn zus. Kunt u me tips geven voor kort haar dat niet saai is?

 
Antwoord: Gelijk welke haarsnit – lang of kort – kan saai zijn. Eerlijk gezegd draait alles om styling.
 
Een goede snit vormt de basis voor elk prachtig kapsel, maar het is de manier waarop u het kapsel aankleedt dat het zijn persoonlijkheid geeft. De truc is weten waarin uw haar goed is en dan werken met die sterktes.
 
Hebt u fijn, steil haar, kies dan een korte haarsnit met een segment lengte, zoals het kapsel met voorlok waarbij de bovenkant en pony overdreven lang gelaten zijn. U kunt dan een sculpteerpasta of textuurbalsem gebruiken om wat volume aan het haar toe te voegen en het een aantrekkelijk piekerig effect geven.
 
Hebt u ruwer, golvender haar, overweeg dan eerder een garçonnesnit. (Garçonne is een term die betekent “jongensachtig” en een kapsel dat ERG kort is.) Gebruik dan een sculpteerpasta om definitie en controle in de golven te creëren. Denk aan Halle Berry op de Screen Actors Guild Awards in 2003.
 
Hebt u tot slot krullend haar, denk dan in termen van controle en leiding. U kunt ultrakort gaan langs de zijkant en bovenaan krullen laten die naar beneden vallen en rondwippen. Ga ze wel stylen op een manier waarop ze keurig en net blijven en niet wollig worden of gaan kroezen.
 
©Kapsels.net
Foto: Litvinov/Shutterstock.com
 
Lees ook:
 
Is kort haar professioneel?
 
Redenen om je haar kort te knippen