Kapsters en kort haar

Kapster met kort haar
Foto: Shutterstock
Vraag: Waarom hebben zoveel kapsters kort haar?
 
Antwoord: Hier is méér dan één verklaring voor. De basisreden is dat sommige vrouwen gewoon kort haar verkiezen. Kort haar heeft heel wat voordelen, zoals het feit dat het makkelijk gezond en hanteerbaar te houden is omdat het zo vaak geknipt wordt. Het heeft het potentieel om u jonger te maken als u het juiste kapsel en de juiste haarkleur kiest die passen bij uw gezichtsvorm en huidskleur enz…
 
Een andere reden zou kunnen zijn dat de meeste studenten kapper en schoonheidszorgen reeds vroeg in hun studies beginnen te experimenteren met verschillende haarkleuren en snitten. Denk eraan dat iedereen een grote hoeveelheid van de dynamische elementen van op de werkvloer in zich opneemt. In een salon is er elke minuut van de dag heel wat creativiteit, spontaneïteit en ambacht. Dit is dus een aanmoedigende omgeving om nieuwe dingen uit te proberen op uw eigen haar en op dat van medestudenten.
 
Dit hele proces wordt ook grotendeels aangemoedigd door de ervaren kappers, want het helpt de studenten om nieuwe technieken te leren. De meeste salons hebben ook hun eigen look. Sommige salons hebben een meerderheid aan kappers die gespecialiseerd zijn in een meer punkerige of scherpe look. Die kappers zullen dan deze look projecteren door middel van hun eigen voorkomen.
 
Een bepaald voorkomen van een kapper zal een bepaald cliënteel aantrekken. Wilt u bijvoorbeeld een kapper die bekwaam is om uw haar platinablond te verven, kies er dan één die zelf mooi gezond platinablond haar heeft. Dus in feite zal een salon de studenten aanmoedigen op subtiele en minder subtiele manieren om hun haar op een manier te dragen waarop ze het gewenste imago van het salon projecteren.
 
Een andere belangrijke reden om in overweging te nemen is dat studenten schoonheidszorgen een enorm gamma professionele producten ter beschikking hebben, dus is het normaal dat ze geneigd zijn om ermee te experimenteren. De meeste salons laten toe dat het haar van de studenten geknipt en geverfd wordt in het salon waar ze hun stage doen en dit tegen een basiskostprijs enkel wat de producten betreft. Dit bedrag wordt dan op het einde van de maand van het salaris afgehouden.
 
Veel salons hebben ook een overeenkomst met hun studenten dat ze één gratis behandeling (kleuring, keratinebehandeling, föhnen enz…) krijgen per maand. Het gevolg hiervan is dat het haar van veel meisjes verbrand geraakt door overdreven gretigheid, onervarenheid, te lang inwerken … of door een combinatie van deze drie factoren.
 
En beschadigd haar moet geknipt worden. En eens ze kort haar hebben, is het lastig om het haar te laten groeien omdat ze al de verschillende mogelijkheden van verven en knippen realiseren waarmee ze kunnen experimenteren. Dus duurt het bij de meesten lang vooraleer ze opnieuw lang haar hebben en soms komt het er nooit meer van.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Waarom kappers kort haar verkiezen
 
Waarom knippen kappers steeds te kort?
 
Waarom dragen de meeste kappers zwarte kledij?