Waarom kappers zwart dragen

Kapster en klant
 
Vraag: Waarom dragen de meeste kappers zwarte kledij?
 
Antwoord: Het lijkt misschien wel een onschuldige vraag, maar er zijn veel weloverwogen redenen waarom veel kappers (en salons in het algemeen) zwart kiezen als uniforme kleur voor hun personeel.
 
Eerst en vooral is zwart een tijdloze kleur die gewoonlijk geschikt is voor een groot aantal lichaamstypes. Zwart werkt afslankend en creŽert een ďchicĒ esthetisch gevoel dat veel mensen vanzelfsprekend vinden.
 
Vervolgens is zwart een neutrale kleur die de perceptie van kleuren in de directe omgeving niet verandert. Daardoor kan een kapper die zwart draagt, achter de klant gaan staan en terwijl beiden in de spiegel kijken, weten ze dat ze een juistere voorstelling van de kleur van de klant zien. Het dragen van gelijk welke andere kleur zou het haar van de klant er anders kunnen doen uitzien door de breking van licht en kleur in het haar.
 
Het is ook een groot contrast t.o.v. lichtere haarkleuren en het laat de klant en kapper toe om het silhouet dat gecreŽerd werd door de snit en styling duidelijker te zien. Wanneer het haar van de klant donkerder is, dan zal de kapper vaak opzij gaan staan zodat het donkere haar zich niet vermengt met de achtergrond van de zwarte kledij van de kapper.
 
Tot slot werken kappers vaak met haarverven en stylingproducten die op hun kledij terechtkomen: het dragen van iets zwarts betekent dat de vlekken minder zichtbaar zijn en als u ze toch ziet (vaak te wijten aan bleekmiddel), dan kan dit gewoonlijk opgelost worden met het aanbrengen van zwarte verf via een stift om de zwarte kleur te herstellen.
 
©Kapsels.net
Foto: Gemenacom/Shutterstock
 
Lees ook:
 
Kappersjobs
 
Het beste materiaal voor een kapmantel
 
Meubilair en kleuren van uw kapsalon