Kapsel om een litteken te bedekken

Kapsel om een litteken te verbergen
Foto: Stocklite/Shutterstock
Vraag: Mijn dochter die nu 20 is, heeft 3 hersenoperaties gehad toen ze 12 was. Ze heeft een litteken in de vorm van een hoefijzer dat begint aan de éne kant dicht bij de voorkant en dan naar de andere kant gaat en naar de achterkant van het hoofd en dan naar de overkant.
 
Haar haar is lang en steil en heeft de neiging om weg te vallen van de littekens, waardoor deze erg zichtbaar worden. Ze studeert momenteel dierenverzorging en draagt haar haar gewoonlijk in een paardenstaart. Ze spendeert niet veel tijd aan het krullen en stylen enz….
 
Zelfs wanneer ze niet op school zit, draagt ze haar haar gewoonlijk in een paardenstaart, omdat dit de makkelijkste manier is om de littekens te bedekken. Jammer genoeg krijgt ze heel wat haarbreuk door de elastiekjes en lijkt haar haar dunner. Hebt u een suggestie voor een makkelijk kapsel dat haar littekens zou helpen bedekken?

 
Antwoord: Om te beginnen zou ze moeten de zachtst mogelijke elastiekjes gebruiken die ze kan vinden. Er bestaan er die een satijnen laagje hebben en er zijn er zelfs die gemaakt zijn uit silicaat en die niet trekken. Daarnaast gaat ze best op zoek naar een kapsel dat makkelijk te onderhouden is en dat de littekens bedekt.
 
Om eerlijk te zijn is het erg moeilijk om specifieke aanbevelingen te doen wanneer ik over zo weinig info beschik over haar gezichtsvorm, haartype enz… Ik kan echter wel enkele dingen aanbevelen om in gedachten te houden:
 
Krullen en volume: veel vrouwen ontdekken dat probleemzones makkelijker kunnen gecamoufleerd worden via krullen. Met uw beschrijving denk ik dat een zachte permanent met een gelaagde snit uw dochter zowel de mogelijkheid zou geven om haar littekens te bedekken als om een makkelijk te onderhouden kapsel te hebben. Afhankelijk van de lengte kan ze makkelijk een kapsel hebben om haar haar uit de weg te houden en toch nog het volume te behouden om haar littekens te verbergen en er aantrekkelijk uit te zien.
 
Als knippen voor haar niet passend is, dan zou ze een permanent met haar langere haar moeten overwegen. Dit zal nog steeds helpen om haar littekens te verbergen en kan nuttig zijn om het haar makkelijker onder controle te houden. In plaats van elastiekjes voor paardenstaarten, kan ze beter diademen, kammen en andere accessoires gebruiken die het haar minder onder spanning zetten.
 
De basisregel is dat u moet praten met een professional voor een persoonlijke evaluatie. Ga dus op zoek naar een salon dat u bevalt en waar u zich comfortabel voelt en praat daar met de kappers over uw specifieke noden. En aarzel nooit om een tweede – of derde – mening te vragen als u niet zeker bent van het gekregen advies.
 
©Kapsels.net
 
Gerelateerde artikelen:
 
Gelaagde paardenstaart
 
Hoe een paardenstaart met volume maken