Gelaagde paardenstaart

Gelaagde paardenstaart
 
Voor de meeste vrouwen met lang haar is de paardenstaart een basis gegeven in hun portfolio met geschikte kapsels. Heb je geen tijd om met je haar te rommelen? Is het van belang dat je haren bij je training niet in de weg zitten? Moet je het huishouden doen? Of moet je een project afmaken? Doe het dan in een paardenstaart en maak dat je wegkomt.
 
Maar ook al kan een paardenstaart er sluik en stijlvol uitzien, de meeste vrouwen vinden hem gewoon verschrikkelijk saai. Hier kan onze gelaagde paardenstaart misschien de oplossing bieden. We gaan uit van een eenvoudige paardenstaart en veranderen die in iets dat veel interessanter is.
 
Wat je nodig hebt:
 
• Klitvrije elastiekjes.
 
• Kleine schuifspeldjes.
 
• Spuitflesje voorzien van een conditioner die niet uitgespoeld hoeft te worden of een versteviger.
 
Hoe de gelaagde paardenstraat maken:
 
Het maken van een gelaagde paardenstaart is waarschijnlijk het gemakkelijkste kapsel dat we ooit hebben laten zien. Het kan zowel op ongewassen haar als op zojuist gewassen haar uitgevoerd worden en is in luttele minuten klaar. Het haar van het oefenhoofd dat wij bij onze demonstratie gebruikten was zojuist gewassen en van een conditioner voorzien waarna het haar met een fhn gedroogd werd.
 
Om ons te verzekeren van een mooi en glad eindresultaat, benevelden we het haar lichtjes met een conditioner die niet uitgespoeld hoeft te worden en kamden we het haar vervolgens soepel om er zeker van te zijn dat zich geen klitten in het haar bevonden.
 
We begonnen deze stijl door het haar boven op het hoofd en van de zijkanten bij elkaar te nemen. Deze gehele sectie haar wordt gescheiden van de rest van het haar door vanaf de bovenkant van de oren over het hoofd en langs de kruin een scheiding te maken. Al het haar dat zich voor deze scheiding bevindt wordt bij elkaar genomen en in het midden boven op het hoofd vastgezet met een klitvrij elastiekje. Zorg er wel voor dat je dit haar soepel uitkamt voor het vastgezet wordt met het klitvrije elastiekje.
 
Als het haar eenmaal vastgezet is, neem je een dunne streng haar vanuit het midden van de paardenstaart en kamt ook deze soepel. Vervolgens wikkel je deze streng haar enkele malen rond het elastiekje waardoor dit aan het oog onttrokken wordt. Zet deze haarstreng vervolgens aan de onderzijde van de paardenstaart en uit het zicht vast met behulp van een kleine schuifspeld. De resterende lengte van deze haarstreng kan geheel uit het zicht weggestoken worden of kan, wanneer de streng haar nog lang genoeg is, terug gewerkt worden in de paardenstaart.
 
Vervolgens nemen we een tweede sectie haar op door een horizontale scheiding te trekken vanaf de achterkant van het linkeroor naar de achterkant van het rechteroor. Deze sectie haar wordt losjes bij de eerste paardenstaart gevoegd en met een nieuw klitvrij elastiekje vastgezet. Dan nemen we, zoals we hiervoor ook deden, een dunne streng haar vanuit het midden van de paardenstaart en wikkelen we ook deze streng, nadat hij soepel is gekamd, weer rond het elastiekje om hem aan het oog te onttrekken. Ook deze omwikkeling zetten we weer aan de onderzijde van de paardenstaart vast met een klein schuifspeldje en werken het einde van de streng weer weg.
 
Tenslotte gaan we verder naar beneden en maken onze derde "paardenstaart". Het punt waarop nu het resterende haar bij de oorspronkelijke paardenstaart gevoegd wordt, moet zich even ver van de tweede omwikkeling bevinden als de tweede zich van de eerste bevond. Dit zorgt voor symmetrie in het uiteindelijke kapsel. Kam het resterende loshangende haar soepel (maak het eventueel een beetje vochtig om het springen van de haren te voorkomen) en verzamel het haar weer losjes rond de oorspronkelijke paardenstaart. Zet het haar opnieuw vast met een nieuw klitvrij elastiekje en werk het elastiekje met een streng haar weg zoals we hiervoor steeds gedaan hebben.
 
Het loshangende haar van de paardenstaart moet soepel gekamd worden, maar kan naar wens ook gekruld worden. Ik hou er persoonlijk meer van om bij dit kapsel de soepele lijnen voort te zetten en dus het loshangende haar steil te houden. Je kunt dit kapsel eventueel nog verder versieren door een aantal accessoires toe te voegen, zoals linten, met steentjes bezette haarspelden, en ga zo maar door, maar bedenk dat juist de eenvoud dit kapsel aantrekkelijk maakt. Teveel versiering zal de aandacht van de accenten die met het haar gemaakt zijn eerder afleiden.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Mr ideetjes voor lang haar