Paardenstaart met volume: hoe doe je het?

Paardenstaart met volume
 
Deze paardenstaart is vrij makkelijk zelf te maken, op voorwaarde dat je de stylingtechnieken onder de knie krijgt. Om het “poefeffect” te bekomen heb je een techniek nodig die “touperen” heet en veel vrouwen houden niet van die term, vooral niet als ze de techniek zelf moeten uitvoeren. Daarom doen ze het gewoonlijk ook op de verkeerde manier.
 
Om haar te stylen en vooral dan bij een kapsel dat vraagt om te touperen, begin je best met haar “van een dag oud”. Dat betekent dat het haar wel proper moet zijn, maar niet pas gewassen. Als je haar toch pas gewassen is, maak het dan wat “vuil” met wat stylinggel of ander product voor je het föhnt. Bespuit het dan lichtjes met haarlak en laat drogen vooraleer je het haar borstelt om het nogmaals glad te maken. Zo krijgt het haar wat textuur en structuur en kan je het makkelijker stylen.
 
Om te beginnen met het kapsel in kwestie, neem je een stukje haar aan de voorzijde van het hoofd (ongeveer een kleine 4 cm diep); hou dat lichtjes in één hand terwijl je met je stylingkam snel (met het uiteinde met wijde tanden) door het haar gaat in de richting van de hoofdhuid. Dit doe je 10 à 12 keer. Je zou moeten zien dat sommige haartjes samentrekken richting hoofdhuid en dat het deeltje haar waar je mee bezig bent wat hoger op het hoofd gaat staan.
 
Herhaal deze methode met andere deeltjes haar tot het gewenste gedeelte haar een poefeffect heeft. Doe het haar dan voorzichtig weg van het gezicht en strijk de buitenste haarrand glad met je kam die je in een hoek houdt. Trek de overgebleven haareinden terug naar het gewenste punt voor het maken van je paardenstaart – bij de kruin of de basis van de schedelhuid – en zet vast met een paardenstaarthouder, speld of clip.
 
Meisje met haar haren samengebonden in een hoge paardenstaart met volume
Foto: Svetography/Getty Images/Canva
Bespuit het haar lichtjes met haarlak en ga er nog eens voorzichtig met je kam door of duw lichtjes met je vingers op je haar om het afgewerkte kapsel glad te maken. Afhankelijk van de lengte van het naar achter getrokken haar, kan het haar van de staart gekruld worden of in een chignon of knot gedraaid worden. Je kan je haar natuurlijk ook steeds onversierd laten voor een eenvoudige look.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe een gelaagde paardenstaart maken