Kapsalon enkel voor kinderen

Kinderkapster
Foto: Depositphotos
Vraag: Ik ben recent afgestudeerd als kapster en ik zou een kapsalon willen starten exclusief voor kinderen. Is dit een goed idee? Kunt u me advies geven?
 
Antwoord: Ik ben niet echt voor een kapsalon enkel voor kinderen. Ik zal u mijn redenen geven en dan kunt u voor uzelf beslissen.
 
Eerst en vooral blokkeert u zichzelf, creatief genomen dan. U deed studies voor kapster: knippen, verven, highlights, lowlights, stylen enz… Er zijn zoveel dingen waar u nu voor gekwalificeerd bent, maar door het openen van een kinderkapsalon zult u voornamelijk het haar van kinderen knippen in erg gewone, dagelijkse kapsels.
 
Ouders willen niet dat het haar van hun kroost geknipt is in een bangelijk of chic kapsel of eentje dat veel onderhoud vergt. Ze willen een kapsel dat enkele maanden meegaat en dat er “normaal” uitziet. Ze willen zeker niet dat het haar geverfd is of highlights krijgt … Dit is een beetje vervelend, vindt u niet? U leerde al deze coole technieken en creatieve methodes om iemands haar fantastisch te maken, maar zult die niet kunnen toepassen in uw eigen kapsalon voor kinderen.
 
Ten tweede blokkeert u zichzelf ook financieel. Mensen willen niet veel geld spenderen aan het kapsel van hun kinderen. De meeste kindvriendelijke kapsalons werken met reductietarieven voor kinderen. In de meeste salons zijn het ook leerjongens/-meisjes of jonge kappers/kapsters die de snitten van kinderen doen, hoofdzakelijk omdat dit erg weinig opbrengt, dus zijn de meeste ervaren kappers hierin niet geïnteresseerd. Gewoonlijk krijgen kappers een basissalaris (dat niet hoog is) en dan werken ze daarbij nog met commissie.
 
Hebt u er enig idee van hoeveel kinderkopjes u zult moeten knippen vooraleer u ervan zult kunnen leven? U zult daar staan, heel de dag, knipbeurt na knipbeurt, dag na dag, vaak in een omgeving vol krijsende kinderen, omdat ze een knipbeurt haten of bang zijn voor de schaar. U zult drie keer zo hard moeten werken in vergelijking met een andere kapper en u zult geen derde ervan verdienen. Het zal ook lastig zijn om mensen in dienst te nemen, behalve leerjongens/-meisjes dan die een enorme stap achteruit moeten doen op professioneel niveau.
 
Waarom wilt u een kinderkapsalon openen? Houdt u er specifiek van om enkel haar van kinderen te knippen? Als dit zo is, dan raad ik aan om de crèches en kleuterscholen in uw omgeving te contacteren en hen uw diensten aan te bieden. Ouders staan meestal open voor een kapper die regelmatig eens de crèche of school bezoekt om het haar van de kinderen te knippen. Dit bespaart hen de moeite om hun kind naar het kapsalon te sleuren. Kinderen zijn ook kalmer wanneer ze zien dat ook het haar van een vriendje een knipbeurt krijgt en zo bespaart u veel emotionele stress en problemen. En zo spaart u ook de kosten uit van een eigen kapsalon.
 
Deed u stage in een normaal salon? Als dit zo is, ga dan eens naar een kinderkapsalon en werk daar een zestal maanden op commissie. Vindt u dan nog steeds dat dit de weg is die u wilt bewandelen, dan zult u ongetwijfeld blij zijn om uw eigen kapsalon voor kinderen te kunnen openen.
 
©kapsels.net
 
Lees ook:
 
Kappersjobs
 
Je kind en de kapper
 
Hoe meer verdienen met uw kapsalon