Meubilair en kleuren van uw kapsalon

Inrichting van een kapsalon met de kleuren paars, rose en wit
 
U wilt dat uw klanten er mooi uitzien wanneer ze uw salon verlaten, maar om hen binnen te lokken, moet uw kapsalon eerst aantrekkelijk en uitnodigend zijn voor hen. Alles draait om de eerste indruk.
 
Van de kleuren en kunstwerken aan uw muren tot het meubilair, er zijn vele zaken die een rol spelen bij het inrichten van een succesvol kapsalon. Het creŽren van een functionele ruimte die ook een onweerstaanbare sfeer uitademt: dat is de uitdaging en dit mag u niet te licht opnemen.
 
De look van uw kapsalon gaat hand in hand met het beeld dat u wilt overbrengen en met het type klanten dat u wenst aan te trekken. Bent u eerder op zoek naar een klassiek cliŽnteel of meer naar de trendy massa? Vooraleer u beslist hoe u het interieur van uw salon gaat stylen, bepaalt en analyseert u best uw doelgroep. De geografische locatie heeft ook veel impact op de beslissing. Het maakt wel degelijk een verschil of u zich in een warm of koud klimaat bevindt of in landelijk of meer stedelijk gebied.
 
Kleuren
 
Veel van de betere salons houden hun omgeving zuiver en puur, haast steriel, met witte muren, zwart meubilair, veel glas en accenten in chroom. Dit is eerder chic, maar ook koud. Het gebruik van een prachtige kleur voor uw muren zal uw klanten in de juiste stemming brengen en wat instant warmte toevoegen.
 
Kleuren voor de inrichting van een kapsalon
 
Kleur raakt ons op een onderbewust niveau. Er bestaat geen universele regel voor kleurpsychologie en verschillende culturen hebben hun eigen symboliek die eraan vasthangt. De meest algemene effecten van kleuren kunnen samengevat worden als volgt.
 
Geel is misschien de meest blije kleur van allen. Geel doet ons denken aan zonneschijn en bloemen. In een salonomgeving zal dit een optimistische en jeugdige sfeer creŽren. Een zachte, haast pastelkleurige schakering van geel past geweldig op locaties met minder zonlicht en een somber weerpatroon.
 
Oranje is een meer agressieve kleur, die de alertheid verhoogt. Het is een verfrissende kleur, maar het kan makkelijk overweldigend werken indien te overvloedig gebruikt. Oranje is een prachtige accentkleur voor accessoires of lampekappen.
 
Rood kapsalon interieur
 
Rood is pure energie. Het is een passionele kleur die zelfs de bloeddruk en hartslag verhoogt. Het is ook een tint die de eetlust opwekt en rood wordt vaak gebruikt in restaurants en delicatessenzaken. In een kapsalon is dit een prachtige accentkleur. Eťn rode divan kan wonderen doen!
 
Blauw zorgt voor een mannelijke, coole en zakelijke sfeer. Het is een kleur die vredig en kalm is en waarvan gezegd wordt dat ze de productiviteit verhoogt. In warme, zonnige klimaten kan een blauwe of turkooizen muur erg uitnodigend en geestverruimend werken. Donkere blauwtinten kunnen hard overkomen en mensen onrustig maken.
 
Groen kapsalon
 
Groen heeft een verzachtend effect, het ontspant en creŽert eveneens een heilzaam interieur. Het is ook de kleur die het makkelijkst verwerkt wordt door de ogen. Groen symboliseert de natuur en het is een perfecte kleur voor een kapsalon met een holistische benadering en natuurlijke producten.
 
Roze en paars in al hun schakeringen zijn romantisch, zacht en vrouwelijk. Ze creŽren een sfeer van traditie en rust. Roze heeft een sterke retrotoets, terwijl paars meer getuigt van een koninklijke, verfijnde houding.
 
Bruin en beige kapsalon interieur
 
Bruin en beige nemen ons terug mee naar de natuur en aarde. De neutrale beige tinten zijn elegant met een warm gevoel. In combinatie met zwart en goudbruin lijken deze tinten erg weelderig.
 
Zwart drukt kracht uit. Het is glad, chic en tijdloos, maar niet de best passende kleur voor een muur, want het slokt licht op en kan deprimerend werken op grote oppervlakken. Maar glanzend zwarte planken en meubilair zijn gewoonweg elegant en nooit verouderd.
 
Lees verder ...