Jaren 60 bobkapsels

Jaren 60 kapsels
Foto: Depositphotos
Vraag: Ik ben uitgenodigd op een feestje met als thema “jaren 60”. Ik denk dat lange hippiekapsels toen populair waren, maar mijn haar is in een bob. Ik wil geen pruik dragen. Droegen vrouwen bobkapsels in de jaren 60? Welke lengte?
 
Antwoord: De bob was eigenlijk erg in de mode in de jaren 60. De lengtes varieerden van erg korte bobs tot onder het oor tot schouderlange bobs. Er is een ruim gamma aan kortere kapsels gedragen door vrouwen in die periode.
 
Het klopt dat het imago van de hippievrouw er één is met erg lang haar, een haarband, ronde bril en psychedelisch gekleurde kledij. Maar dit betekent niet dat alle hippies er zo uitzagen. Veel vrouwen lieten hun haar knippen in een lange bob of bob tot onder de schouders in de jaren 60.
 
Wilt u er specifiek uitzien als een hippie, dan kunt u uw haar straightenen en een fel gekleurde haarband rond uw hoofd dragen. Die moet bovenaan uw hoofd zitten, als een soort kroon. Het haar aan de bovenkant van uw hoofd moet ook een beetje omhoog geduwd worden, zodat het er lichtjes warrig uitziet.
 
U kunt uw haar ook krullen in grote losse krullen met een stijltang of een krultang met medium pen. Nadat uw haar gekruld is, schudt u uw hoofd enkele keren van voor naar achter om de krullen los te maken en alles wat warrig te maken. Bespuit uw haar met medium haarlak terwijl u uw hoofd ondersteboven houdt om het volume te verhogen en de krullen te doen houden. Toupeer uw haar een beetje bij de kruin om die extra warrige look te bekomen.
 
Voeg dan een haarband met juwelen toe aan de look. Nog maar eens: die moet gedragen worden bovenaan het hoofd, als een kroon. Bekijk eens foto’s van Paris Hilton, Nicole Richie, Taylor Swift en Vanessa Hudgens.
 
Een andere optie is uw haar enkel wat warrig maken, uw hoofd ondersteboven houden en het haar bespuiten met medium haarlak. Rakel zachtjes met uw vingers doorheen uw haren zodat het lijkt alsof u net uit bed komt. U kunt een madeliefje achter uw oor steken of een haarband maken met madeliefjes en die bovenaan uw hoofd dragen.
 
Moet u toch opgemaakt worden zoals een hippie? U kunt heel wat andere leuke dingen doen met een bob gestyled in een kapsel uit de jaren 60. De vrouwen droegen hun haar vaak in een erg gestructureerd kapsel met krul op het einde. U kunt dit zelf doen of ervoor naar het kapsalon gaan.
 
Bovenaan het hoofd en bij de kruin wordt het haar getoupeerd. Het haaroppervlak wordt dan gekamd en gladgemaakt tot het oppervlak onberispelijk is en haast gaat glanzen (met behulp van haarlak). De punten worden daarna naar buiten gedraaid met een stijltang om het kapsel zijn kenmerkende schoolse voorkomen te geven.
 
De jaren 60 werden gekenmerkt door veel leuke en originele kapsels, waarvan er heel wat niet vaak meer voorkomen. Als u niet echt specifiek als een hippie moet gekleed gaan, dan is er een enorm gamma aan echt coole opties om uit te kiezen.
 
©kapsels.net
 
Lees ook:
 
Retro kapsels
 
De bob haarsnit