Haarpunten die naar binnen krullen

Haar knippen
 
Vraag: Ik heb een vraagje over mijn haar en ik kan het antwoord nergens online vinden. Ik liet mijn haar ongeveer 3 tot 4 maanden geleden knippen en ik liet enkel de beschadigde punten knippen. Gewoonlijk vraag ik dan om laagjes te knippen, maar dit keer vergat ik het. Ik merkte vrij snel dat mijn haarpunten naar binnen begonnen te krullen. Ik dacht dat dit was omdat ik erg dik haar heb, dus probeerde ik het zelf uit te dunnen.
 
Ik knipte mijn haren op een manier waarop de punten heel wat dunner waren dan de rest van mijn haar, maar dit hielp helemaal niet. Mijn haar is redelijk steil, dus dit heeft niet echt zin. Ik heb verschillende keren geprobeerd om mijn haar te straightenen, maar de punten willen gewoon niet recht blijven. Zullen ze recht blijven wanneer ik een kapper vraag om laagjes te knippen? Is er iets wat ik zelf kan doen om er zeker van te zijn dat de punten niet opkrullen?

 
Antwoord: Dit is een moeilijke vraag om te beantwoorden, want er zijn veel mogelijke redenen waarom uw haar begint te krullen bij de punten. Het is mogelijk dat dit niets te maken heeft met de snit, maar wel met iets volledig anders. Veranderde u van shampoo? Waren er andere seizoenen, waardoor de lucht vochtiger of winderiger werd? Een verandering van haarstructuur kan ook veroorzaakt worden door hormonen, een verandering in voeding of stressniveaus enz… Verhuisde u naar een plaats met ander water, klimaat enz…? Bleken of verven verandert eveneens de manier waarop haar krult of valt.
 
U lijkt redelijk zeker dat knippen de oorzaak is, dus ga ik hierop verder. Ja, het is mogelijk dat haar naar binnen begint te krullen nadat het geknipt werd. Dit heeft niets te maken met het feit dat u niet naar laagjes vroeg. De hoek waarin de bladen van een schaar gehouden worden, bepaalt in grote mate of het haar steil zal vallen of naar binnen of naar buiten zal krullen. Een ervaren kapper is in staat om het haar te doen krullen in de richting waarin het zou moeten, vanzelf.
 
Het feit dat u probeerde om de punten zelf uit te dunnen, maakt het probleem waarschijnlijk alleen maar slechter en u zult vermoedelijk wat moeten inboeten aan lengte om dit probleem recht te zetten. Als ik u was, dan zou ik naar een ervaren en professionele kapper gaan, het probleem uitleggen en zorgvuldig omschrijven hoe u uw haar wilt. U zult wat lengte verliezen, maar haar groeit sneller dan u denkt. En het is beter om wat korter haar te hebben dan haar dat u dagelijks irriteert.
 
Probeer nooit uw haar zelf te knippen, vooral niet wanneer u dik, lang haar hebt. De meeste mensen weten echt niet hoe te knippen en vooral niet hoe hun eigen haar of haar van iemand anders uit te dunnen. Denk eraan dat een gekwalificeerde kapper méér dan 3 jaar naar school geweest is om de basis te leren en dit is dan de absolute basis van kennis nodig om haar efficiënt te knippen en te stylen.
 
En na het volgen van school, gaan kappers vaak naar lezingen en volgen ze extra cursussen gegeven door top professionele kappers om hun kennis en vaardigheden te verbeteren. En ze werken dag in dag uit met haar, wat betekent dat ze voortdurendeen uitgebreide vorm van ervaring opdoen in verband met alle haartypes, knippen, stylen, verschillende technieken enz…
 
De kansen dat u uw eigen haar doeltreffender zult knippen dan een professionele kapper zijn haast onbestaande. Meestal verergeren mensen het probleem door hun eigen haar te knippen en laten ze zo weinig ruimte voor de kapper om het probleem recht te zetten.
 
Doe ondertussen een product dat tegen de warmte beschermt op de punten van uw haar en gebruik een stijltang om de punten te straightenen. Doe daarna een klein beetje gladmakend product op basis van silicone op de punten om ze glanzend te houden en ze af te sluiten voor vocht, wat ze krullend of kroezend zou maken.
 
©Kapsels.net
Foto: Roman Kosolapov/Shutterstock
 
Zie ook: Méér over het knippen van haar