Veranderen van shampoo

Vrouw met shampoos
Foto: Lakov Fillimonov/Shutterstock
Vraag: Ik heb altijd gehoord dat je regelmatig van shampoo moet veranderen omdat ze anders geen effect meer hebben. Is dit waar?
 
Antwoord: Ja en nee. Het is waar dat je regelmatig van shampoo moet veranderen, maar niet omdat het geen effect meer zou hebben. De enige reden waarom je dit zou moeten doen is omdat de chemische balans van je haar is veranderd door de shampoo die je gebruikt en je daarom een wijziging in de wasresultaten begint te zien.
 
In het geval van vochtinbrengende en voedende shampoos kan een aanwaslaag ontstaan op en in de haarschacht, waardoor het haar slap en lusteloos wordt na herhaald gebruik. Het tegenovergestelde gebeurt met diepreinigende shampoos of shampoos tegen vet haar omdat ze op de lange duur meer dan alleen de overtollige olin of aanwas op het haar kunnen verwijderen waarvoor ze eigenlijk ontworpen zijn en zo het haar droog en meer gevoelig voor beschadigingen maken.
 
De beste aanbeveling die ik je kan geven is je meer dan n shampoo voor je haar te laten kiezen. En die specifiek het haarprobleem aanpakt en n die de balans in je haar terugbrengt. Dit wil zeggen, als de shampoo die je normalerwijs gebruikt een vochtinbrengende shampoo is, gebruik dan elke derde of vierde wasbeurt van je haar een zuiverende shampoo (tegen vet haar).
 
Is je gebruikelijke shampoo een diepreinigende shampoo om de restanten van stylingproducten te verwijderen, wissel deze dan elke drie vier keer om voor een vochtinbrengende shampoo om de vochtbalans in je haar op peil te houden.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Is dure shampoo beter voor je haar?