Haargroei die vertraagt

Meisje met een paars coltruitje
Foto: Victor Newman/Shutterstock
Vraag: Hoe langer mijn haar wordt, hoe trager het lijkt te groeien. Vertraagt de haargroei wanneer het haar langer wordt? Zal mijn haar stoppen met groeien op een bepaalde lengte?
 
Antwoord: Wanneer kort haar groeit, is de vooruitgang veel merkbaarder dan wanneer lang haar langer wordt. Haar groeit niet trager wanneer het langer is, maar er zijn andere factoren die een rol spelen bij langer haar en die kunnen soms de lengte van het haar doen afnemen.
 
Eerst en vooral is lang haar veel kwetsbaarder en vatbaarder voor breuk. De reden hiervoor is duidelijk: hoe langer het haar, hoe meer lengte er is om ergens af te breken. En in kort haar draagt u geen elastiekjes. Maar lang haar wordt vaak in een paardenstaart getrokken om het uit het gezicht te houden. Elastieken zijn n van de meest voorkomende oorzaken van haarbreuk.
 
Lang haar gaat men ook meer met warmte stylen dan kortere kapsels. Mensen met kort gaan meestal vlug hun haar drogen en creren het gewenste effect met producten zoals mousse en gel. Met langer haar worden vaak fhns en stijltangen gebruikt om steile of krullende kapsels te creren.
 
Warmte en overdaad aan styling veroorzaken breuk en haren zijn vatbaarder voor breuk bij de punten, want dit is het meest kwetsbare deel van het haar. Onbewust zal het haar korter lijken, waardoor u de indruk krijgt dat het trager groeit.
 
Uw haar stopt nooit met groeien, maar het heeft een geprogrammeerde levensduur vooraleer het uitvalt. Het gemiddelde haar heeft een levensduur van zes tot acht jaar vooraleer het uitvalt. Het groeitempo en de eventuele lengte worden bepaald door een reeks factoren zoals genetica, algemene gezondheid enz
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe snel groeit haar?