Haar en vriestemperaturen

Meisje met lang haar in koud vriesweer
Foto: Tandem X Visuals/Unsplash
Vraag: Ik heb mijn haar laten groeien en nu is het té lang om het met een hoofddeksel te bedekken. Wat zal er gebeuren wanneer het deze winter vriest?
 
Zal ik te kampen hebben met haarbreuk en gespleten punten? En wat met de combinatie van sneeuw op mijn haar en erg lage temperaturen? Bestaat er een product dat ik kan gebruiken om beschadiging te voorkomen?

 
Antwoord: Net zoals elk ander aspect van ons leven moet onze haarverzorging aangepast worden aan het seizoen. En de winter – met zijn vriestemperaturen en natte sneeuwval en de droge lucht binnen door de verwarming – brengt zijn eigen problemen met zich mee.
 
De constante veranderingen van ijzige, koude omgevingen naar droge, warme interieurs kunnen vocht onttrekken aan uw haar en het broos en vatbaar voor beschadiging maken. Om dus om te gaan met deze problemen, vindt u hieronder enkele zaken om toe te voegen aan uw routine:
 
Eerst en vooral zijn diep conditionerende haarmaskers een must om de ravage van hard winterweer te helpen bestrijden. Ze helpen ook om het haar te beschermen door het buigzaam en gehydrateerd te houden. Kies producten die proteďne en panthenol (synthetische vitamine B5) bevatten. Daar zult u het meest blij mee zijn. Deze producten helpen om het haar glad en zacht te houden.
 
Ten tweede: hebt u fijn haar (of is statisch haar vaak een probleem voor u), dan moet u een antistatische spray proberen. Dan heeft uw haar geen last van de “elektrische” reacties die vaak voorkomen tijdens de winter. Uw haar blijft glad en onder controle.
 
Een andere tool die essentieel is voor de winter is een sjaal. Vooral wanneer uw haar té lang is voor een hoofddeksel kan een sjaal gebruikt worden om uw haar te bedekken wanneer u buiten bent. Een goede zijden of synthetische sjaal, lintvormig geknoopt, kan het haar dicht tegen het hoofd vasthouden, waardoor het warmer blijft, beschermd is tegen de wind en uw kapsel er prachtig blijft uitzien.
 
Probeer tot slot om uw haar minder frequent te wassen tijdens de wintermaanden om te vermijden dat er te veel natuurlijke oliën verdwijnen. Gebruik liever een waterloze shampoo (verkrijgbaar in droge sprayvorm voor olieachtig/recht haar en schuimmousse voor droog/krullend haar) om uw kapsel mooi te houden tussen twee wasbeurten in. Door de natuurlijke beschermers van het haar intact te houden tijdens de winter, zult u merken dat uw haar de winterse omstandigheden veel beter aankan.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Haarverzorgingsadvies voor de winter
 
Hoe komt het dat haar méér breekt tijdens de herfst en winter?