Afbreken van haar tijdens herfst en winter

Lang haar in de winter
Foto: Kinga/Shutterstock
Vraag: Ik heb een vraagje over haar. Hoe komt het dat haar méér breekt tijdens de herfst en winter? Ik heb van nature golvend haar, maar ik draag het steil. Ik ga een gevecht aan met de golving en kroes tijdens de zomer en met het afbreken tijdens de winter.
 
Mijn hoofdhuid blijft ook droog wanneer het koud is. Ik hou niet van schilfertjes. Ik heb een goede conditioner nodig die mijn haar niet doet doorwegen. Om de 8 à 9 weken kies ik voor highlights.

 
Antwoord: Uw vraag komt eigenlijk veel voor. Seizoensveranderingen in onze omgeving hebben namelijk méér invloed op ons haar dan we eigenlijk beseffen. En wanneer u eens goed nadenkt, dan houdt dit steek. Het haar is een deel van het lichaam dat gewoonlijk blootgesteld wordt aan de omgeving, waar we ook zijn – binnenshuis of buitenshuis.
 
Het klinkt alsof u een goede vochtinbrengende conditioner met proteïnecomplex nodig hebt om uw haar sterker te maken. De moisturizer zal ook de conditie van uw hoofdhuid verbeteren en de droogheid daar doen verdwijnen. Uw droge hoofdhuid verslechtert waarschijnlijk doordat u van de koude buitenlucht in de warme binnenlucht komt die veel droger is en zo verdwijnt het vocht uit de hoofdhuid en het haar.
 
Verder is het zo dat u uw haar niet elke dag hoeft te wassen. U moet het wel elke dag gaan conditionen, vooral tijdens de wintermaanden wanneer het onderworpen is aan zo’n extreme temperaturen en aan de droge lucht van verwarmingstoestellen. Hebt u geen tijd om een conditioner die moet uitgespoeld worden, te gebruiken, kies dan voor een goede spray die u kunt inpassen in uw dagelijkse routine.
 
Ik adviseer de Pantene Beautiful Lengths lijn. Ik zou kiezen voor een klein flesje shampoo en een grote fles conditioner. En bespaar NIET op de tijd om de conditioner te laten inwerken. Het haar heeft deze tijd nodig om de werkende stoffen volledig te absorberen en soms zijn we gehaast en handelen we te snel. Enkele extra ogenblikjes per dag kunnen een wereld van verschil maken. Ik hoop dat dit helpt.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe statisch haar vermijden tijdens de winter