Uw eigen pony knippen

Je eigen pony knippen
Foto: Sanneberg/Shutterstock
Vraag: Is het een goed idee om zelf uw pony bij te knippen of is het beter om dit aan een professional over te laten? Waar moet ik rekening mee houden bij het knippen van mijn eigen pony?
 
Antwoord: De beslissing om uw eigen pony te knippen is een erg persoonlijke beslissing, die grotendeels afhangt van het type haar dat u hebt en van hoe comfortabel u bent in het werken ermee.
 
Sommige vrouwen met haar dat moeilijk te stylen en moeilijk handelbaar is (zoals haar dat erg krult of erg dun is), laten dit beter over aan hun kapper. Terwijl anderen – die hun kapsel regelmatig zelf veranderen – er niet mee inzitten om hun pony in een gril bij te knippen en te hervormen.
 
Maar als u van plan bent zelf te knippen, dan vindt u hier enkele tips om dit op een manier te doen die u later geen spijt zal doen krijgen. Eerst en vooral moet u begrijpen hoe uw haar zal reageren.
 
Hebt u krullend haar, dan moet u weten dat naarmate het haar langer is, het méér gewicht heeft en het waarschijnlijker is dat het gewicht van de lok sommige krullen zal uittrekken.
 
Opletten met vochtig haar. U knipt best geen pony wanneer uw haar nat is. U denkt het misschien anders, maar de pony knippen terwijl uw haar droog is, zorgt ervoor dat de kans kleiner is dat u méér haar verwijdert dan u van plan bent.
 
Nat haar heeft de neiging om uit te rekken en het zal opnieuw krimpen bij het drogen. In sommige gevallen – vooral wanneer het haar krult – kan het verschillende centimeters inkrimpen. En wanneer u dan te maken hebt met lengtes zoals die van een pony, dan kan zelfs 1 cm al een groot verschil maken.
 
U moet ook opletten met groeipatronen zoals weerborstels, die vaak voorkomen in de voorhoofdzone. Knipt u uw pony té kort om hem aan te passen aan deze trekken, dan kunt u eindigen met ongelukkige resultaten.
 
Samengevat kunnen we stellen: terwijl sommige mensen perfect hun eigen pony kunnen knippen, is uw kapper toch het best geschikt en getraind om om te gaan met een verscheidenheid aan factoren en probleemtrekken die misschien aanwezig zijn. Het is vaak best om het zekere voor het onzekere te nemen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Hoe knip je een pony?
 
Tips voor een betere pony