Haar droog knippen

Het droog knippen van haar
 
Vraag: Wanneer u naar een kapsalon gaat om uw haar te laten knippen, is het dan veilig om dit te laten doen wanneer het haar droog is of is het steeds beter om het eerst te wassen?
 
Vorige week liet ik mijn haar knippen en de kapster drong aan dat het voor haar makkelijker was wanneer het droog was, om zeker te zijn van gelijke lengte.

 
Antwoord: Het is eigenlijk niet nodig om het haar eerst te wassen, maar de meeste kappers zullen het minstens toch eerst vochtig maken.
 
Bij het knippen van droog haar met een schaar of scheermes gaan kleine haardeeltjes namelijk rondvliegen. Die kunnen dan in de huid dringen en in het slechtste scenario gaan infecteren of gewoon zorgen voor jeuk wanneer ze aan de binnenkant van kledij geraken en de huid beginnen te irriteren.
 
Voelt uw kapster zich echter beter wanneer uw haar droog is, dan is daar niets mis mee, als ze u maar beschermt tegen rondvliegende haardeeltjes.
 
Ik begrijp wel dat sommige kapsels makkelijker perfect te knippen zijn op droog haar. Kapsels zoals een bob op gelijke lengte bij golvend haar lukken makkelijker wanneer het haar droog is en u dus zeker bent dat de haarlengte niet zal wijzigen wanneer het haar van nat naar droog gaat. Het verschil in lengte tussen nat en droog haar kan oplopen van 4 tot 10 cm, afhankelijk van de hoeveelheid krul en de totale lengte.
 
Ik zou niet overdreven bezorgd zijn omdat de kapster uw haar droog wou knippen, tenzij u niet op uw gemak was of de kapster niet de nodige voorzorgen nam om u te beschermen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Knip je haar beter nat of droog?