Lang of kort haar bij het ouder worden

Kapsel voor een dame van gemiddelde leeftijd
Foto: Shutterstock
Alhoewel er heel wat rijpere dames zijn die hun haar lang houden, tonen trends dat de meerderheid van dames het haar laat knippen in een korter kapsel bij het ouder worden. Veel zaken veranderen voor zowel dames als heren wanneer ze boven de 40 zijn. Het is een overgangsdecennium. Wanneer mensen zo rond de 40 jaar worden, dan zitten ze in hun midlife punt. Ze gaan nadenken over wat de volgende 40 jaren zullen brengen.
 
Vrouwen beginnen na te denken over hun verouderend lichaam en hoe daarmee om te gaan. Haar maakt zo’n groot deel uit van ons voorkomen en het draagt ook enorm bij tot hoe oud iemand eruitziet. Er is heel wat te zeggen voor “elegant ouder worden”, maar betekent dit dat u als vrouw uw haar in een kort kapsel moet laten knippen? Wij vinden absoluut van niet!
 
Waarom laten dames van een bepaalde leeftijd hun haar knippen?
 
Oudere vrouwen vinden dat hun haar korter laten knippen een eerder bevrijdende ervaring kan zijn, een ereteken als het ware. Veel vrouwen, vooral dan zij vanaf 45 jaar, zien het knippen van hun lange haren als een ritus van overgang. Ze vinden dat ze het recht verdiend hebben op het dragen van een kort kapsel, net zoals de vrouwen die fier hun grijze haar laten glanzen.
 
Tegen dat sommige vrouwen 40 jaar worden, hebben ze vermoedelijk het grootste deel van hun leven lang haar gehad. Wanneer u een groot stuk van uw tijd gespendeerd hebt aan stylen, wassen, kammen en gewoon omgaan met lang haar, dan kan het energie geven en bevrijdend werken om niet langer te moeten rekening houden met al het werk dat lang haar teweegbrengt. Een uitleg voor waarom sommige vrouwen hun haar op die leeftijd korter laten knippen is eenvoudig. Ze hebben lang haar gehad gedurende ongeveer de eerste 40 jaar van hun leven en zijn nu van plan om te kiezen voor een korter en beter te onderhouden kapsel voor de volgende 40 jaar.
 
Jammer genoeg gaat groepsdruk niet weg, enkel omdat u een vrouw van een zekere leeftijd bent. De meeste vrouwen voelen sociale druk om hun haar korter te laten knippen bij het ouder worden. Of ze dit nu zelf ook echt doen of niet, de druk is reëel. Sommige dames voelen zich niet zeker, ze kijken even rond, zien dat de meerderheid van de dames van hun leeftijd kort haar heeft en dus beslissen ze om er ook voor te gaan.
 
Oudere vrouw met kort haar
Afbeelding: AI-illustratie
Midlife en veranderend haar
 
Laten we eerlijk zijn: al dat lange haar vraagt heel wat werk. Het is gewoon makkelijker om een korter kapsel te onderhouden. Sommige dames zijn op zoek naar een wash&go kapsel omdat er in uw leven een zeker moment komt waarop uw tijd een grotere waarde heeft dan het steken van inspanning in een poging om de aantrekkelijkste dame van het gezelschap te zijn. Tijd wordt belangrijker dan de meeste andere zaken, naast gezondheid. Er is simpelweg een moment waarop een vrouw gewoon geen kostbare tijd wil verliezen aan krullen, straightenen, friseren of föhnen.
 
Laten we een kat een kat noemen: mensen bevinden zich in een midlife situatie wanneer ze tussen de 40 en 50 zijn. In die periode gaan mannen uit en kopen ze een sportwagen en dames … die laten hun haar knippen. Het is een manier om op een legale manier te rebelleren tegen verplichting en het mondaine dat leven soms met zich kan meebrengen. Een dame die al heel haar leven lang haar had en uiteindelijk beslist om het te laten knippen, heeft de kans om iets te doen wat onvoorspelbaar en spontaan en zelfs op een bepaalde manier een beetje rebels is.
 
Kort kapsel vor oudere vrouwen
Afbeelding: AI-illustratie
Net zoals mensen tussen de 40 en 50 jaar in een overgangsfase zitten in hun leven, zo ook gaat het haar doorheen een transitie. Dit klopt, haar verandert naarmate u veroudert. Bij het ouder worden, verandert het haar zijn initiële textuur en begint het pigment te verliezen. Helaas, één van de mindere kantjes aan ouder worden is dat vrouwen merken dat ze moeten kiezen tussen hun haar verven of hun lengte veranderen. Aanbevolen wordt om geen lang grijs haar te hebben, tenzij het natuurlijk Halloween is. Wilt u uw kleur natuurlijk houden en uw mooie grijze haren laten glanzen, dan is het best om te kiezen voor haar dat schouderlang of nog korter is. Wilt u uw lange haar behouden, dan moet u een flatterende haarkleur zoeken.
 
Lees verder ...    Laatste pagina