Permanent werd opnieuw recht

Haar met een mislukte permanent
 
Vraag: Als mijn haar net gepermanent is en ’s nachts voor de helft opnieuw recht is, is het dan oké om het opnieuw te permanenten?
 
Antwoord: Op voorwaarde dat je haar in redelijke conditie is na de eerste permanent, zou je in staat moeten zijn om het opnieuw te permanenten om de krulresultaten te corrigeren.
 
Eens de golfoplossing geneutraliseerd is, zou je haar moeten stabiel zijn en veilig voor een nieuwe behandeling zolang het niet beschadigd werd. Als je je vragen stelt over de conditie van je haar, test het dan vooraleer je het opnieuw helemaal permanent.
 
Ik zou echter suggereren dat je met de kapper spreekt die de permanent aanvankelijk toepaste en uitzoekt wat de mogelijke oorzaken voor jouw resultaat kunnen zijn. Was het haar misschien niet voldoende behandeld met de golflotion of werd de neutralisator niet lang genoeg op het haar gelaten om de chemische bindingen in het haar te hervormen?
 
Geef je haar indien mogelijk een diepteconditioningbehandeling tussen twee permanenten in en laat het tenminste een paar dagen rusten (alhoewel een week nog béter zou zijn).
 
©Kapsels.net
Foto: Nikolai Kazakov/Shutterstock
 
Zie ook: Twee keer permanenten op korte tijd