U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Diverse Vragen over Haar  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Lokkentest

Vraag: Wat is een lokkentest en kunt u me zeggen hoe ik die moet uitvoeren?
 
Antwoord: Een lokkentest is een voorafgaande test van het haar om zijn geschiktheid voor een bepaalde behandeling te bepalen en om zaken zoals inwerktijd en mogelijke resultaten te verifiëren. Dit is erg belangrijk in situaties waarbij het haar beschadigd is of waarbij het de bedoeling is om de haarkleur drastisch te veranderen.
 
Test met een haarlok

Lokkentesten worden gebruikt in kleurprocessen om er zeker van te zijn dat het haar op de juiste manier zal reageren op de geplande behandeling en dat dergelijke toepassingen niet zullen resulteren in onherstelbare beschadiging van het haar.
 
Het is eveneens belangrijk wanneer de kapper niet zeker kan zijn welke andere kleuringen of chemicaliën in het verleden gebruikt werden op het haar. (Haar dat bijvoorbeeld gekleurd werd met verf met metaalzout – zoals kleuringen die geleidelijke dekking van grijs haar aanbieden – zal verschrikkelijk reageren wanneer het blootgesteld wordt aan de peroxide in de ontwikkelaar van traditionele haarverf. Vaak is het resultaat in deze gevallen dat het haar volledig oplost.)
 
Voor gelijkaardige redenen worden lokkentesten ook gebruikt bij permanentbehandelingen. Zo kunt u er ook zeker van zijn dat het haar goed zal reageren op een permanentservice. In het geval van permanent spreekt men over “krultest”, maar de bedoeling en het resultaat zijn dezelfde.
 
Eigenlijk is een lokkentest dus een middel om er zeker van te zijn dat het haar op een passende manier zal reageren op de chemische service in kwestie zonder het hele hoofd te riskeren en daarvoor het haar ernstig te beschadigen wanneer dit zou kunnen vermeden worden.
 
Haar vragen & antwoorden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact