Permanenten om krul te herstellen

Haar met krul
Foto: Andriano/Shutterstock
Vraag: Acht maanden geleden heb ik mijn haar permanent laten straightenen {niet op de Japanse manier maar met behulp van LOral Producten (Extenso)}. Voor de uitgroei liet ik het bijwerken. Ik kreeg echter te maken met haarverlies en nam daar medicatie voor. Nu lijkt alles onder controle. In november liet ik mijn haar bijwerken en nu ziet mijn voorhoofd er tamelijk natuurlijk uit met die krullen, hoewel de lengtes nog steil en plat zijn.
 
Ik zou nu al mijn krullen terugwillen en een kapster raadde mij aan om alleen mijn lengtes te permanenten zodat die terug gaan golven zonder mijn hoofdhuid aan te raken zodat de wortels niet beschadigd raken, want daar maak ik mij zorgen over.
 
Zou je me alsjeblief kunnen zeggen of het goed is dat ik alleen de lengtes laat permanenten zodat ze gaan golven, want van mijn haar is reeds krullend door de haargroei. Geef me alsjeblief ook wat tips die ik moet vooraf moet volgen.

 
Antwoord: Volgens mijn bevindingen is dit product van LOral immens populair aan het worden. Het goede nieuws voor jou (ten minste wat je vraag betreft) is dat het X-Tenso product als hoofdbestanddeel thioglycolaat gebruikt, wat betekent dat dit product verenigbaar is met een permanent.
 
Zorg ervoor dat de kapster eerst een test doet op je haar om er zeker van te zijn dat het passend reageert op het permanenten en ook om uit te zoeken hoelang het proces zal duren op je haar dat reeds chemisch werd behandeld. De toestand van je haar zal daarbij allesbepalend zijn. Als je haar in twijfelachtige conditie is vr het permanenten, dan zal de toestand ervan achteraf zeker slechter zijn.
 
Ik zou aanraden dat je je haar wat diepteconditioningbehandelingen geeft vr het permanenten. Gebruik gewoon je favoriete conditioner en laat die 20 30 minuten inwerken, bedek het haar met conditioner erop met een plastieken kap en doe warme handdoeken rond je hoofd of zit onder een droogkap terwijl de conditioner op je haar is. Spoel de conditioner uit met koud water om de cuticula (schubbenlaag) te helpen sluiten.
 
Als je naar het kapsalon gaat voor een permanent, dan zullen ze daar waarschijnlijk een zuiverende shampoo gebruiken om de restanten van stylingproducten en hard water of sommige medicatie te verwijderen. Omdat die shampoo erg krachtig is, is het steeds goed om te zorgen dat je het haar zo goed mogelijk gaat conditionen vooraleer je een permanent laat zetten.
 
Achteraf zal het haar dus twee behandelingen gehad hebben en zal het dus misschien wat extra verzorging nodig hebben om het te hydrateren en te conditionen. Bekijk op geregelde tijdstippen de toestand van je haar aandachtig en maak dat je een leave-in conditioner in sprayvorm bij hebt om het haar telkens wanneer mogelijk te rehydrateren.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Mr over krullend haar