Sulfaatvrije shampoos

Sulfaatvrije shampoo
 
Vraag: Ik ben niet zeker of u mij kunt helpen, maar ik vroeg me af of alle organische shampoos en conditioners sulfaatvrij zijn. Ik heb wat rondgesurft, maar ik vond enkel ofwel sulfaatvrij ofwel organisch, maar niet beide samen. Bedankt voor uw hulp.
 
Antwoord: Nee, niet alle organische shampoos zijn sulfaatvrij. U moet op de verpakking kijken om te weten of uw organische shampoo sulfaten bevat. U moet ook weten dat “organische shampoo” een term is die veel dekt, van 100% organische ingrediënten tot slechts enkele organische ingrediënten.
 
Dit gezegd zijnde zult u veel erg goede organische shampoos en conditioners vinden die geen natriumlaurylethersulfaat bevatten. Er bestaan drie soorten sulfaatverbindingen die gebruikt worden in shampoos en conditioners, namelijk natriumlaurylethersulfaat, natriumlaurylsulfaat en ammonium laureth sulfaat. Sommige shampoos of conditioners die beweren dat ze “sulfaatvrij” zijn, bedoelen daar enkel mee dat er geen natriumlaurylethersulfaat inzit. Dit type sulfaat is het schadelijkst voor onze gezondheid.
 
Wanneer uw merk dus beweert dat uw shampoo/conditioner geen sulfaten bevat, dan nog moet u de lijst met ingrediënten nalezen om te zien of er niet één van de twee andere, veel minder schadelijke sulfaatverbindingen aanwezig is.
 
Hieronder vindt u enkele van de beste organische shampoos die natriumlaurylethersulfaatvrij zijn:
 
• Aveda Smooth infusion shampoo
 
• David Babaii for WildAid amplifying shampoo
 
• Avalon Organics revitaliserende pepermuntshampoo
 
• L’Oréal EverPure hydraterende shampoo
 
Het grootste probleem met sulfaatvrije shampoos is dat ze moeilijk de vetopbouw op het haar doen verdwijnen. Sulfaten worden toegevoegd aan shampoos (en aan veel andere reinigingsproducten zoals tapijtenreiniger, vaatwasmiddel enz…) met de bedoeling schuim te produceren. Dit schuim doet het vet afbreken en verdwijnen. Dus is het zo dat shampoo die 100% organisch is en dus geen sulfaten bevat, misschien niet werkt bij erg vettig of slap haar.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Hoe reinigt shampoo het haar?
 
Maakt een dure shampoo het verschil?
 
Is het waar dat je regelmatig van shampoo moet veranderen?