Hoe snel lang haar krijgen

Je haar in een paardenstaart doen
 
Vraag: Wanneer je je haar om te slapen in een knot of paardenstaart doet, maakt dit dan je haar vlugger lang of beschadigt dit je haar? Hoe krijg ik trouwens snel lang haar?
 
Antwoord: Het haar in een paardenstaart doen om te slapen, kan het beschadigen, vooral als u nogal woelt tijdens uw slaap.
 
Betere opties zijn een knot of een vlecht, op het einde vastgemaakt met een zijden sjaal of lint. Nˇg beter is een slaapmuts, die gewoonlijk gemaakt is van zijdeachtig materiaal, wat voor minder wrijving zorgt en daardoor het risico op beschadiging vermindert.
 
Om haar snel te doen groeien, is het geheime recept een goede voeding die rijk is aan prote´nen, het zuiver en gezond houden van de hoofdhuid en de verzorging van het haar om beschadiging en breuk te vermijden.
 
Dit betekent dat u moet zorgen voor een goed vochtgehalte en moet maken dat het haar in goede conditie is. Vermijd ook buitensporig trekken aan het haar tijdens het stylen.
 
Haar groeit gemiddeld een goede cm per maand. Met regelmatig bijknippen mag u dus verwachten dat uw haar elk jaar 10 tot 12 cm groeit.
 
©Kapsels.net
Foto: Leungchopan/Shutterstock
 
Zie ook: Vertraagt de haargroei wanneer het langer wordt?