Haarlijn en vellushaar

Haarlijn met vellushaar op het voorhoofd
Foto: Aregina/Shutterstock
Vraag: Ik heb nog een vraagje. Wat als ik een “haarlijn” heb en niet echt een haarpunt op mijn voorhoofd? Wat kan ik daarmee dan aanvangen? Hoe kan ik die achteruit doen gaan wanneer ik mijn haar bijvoorbeeld wil langs achter binden? Bedankt.
 
Antwoord: De beste manier om deze haartjes aan te pakken is met behulp van een sterke styling gel of pommade (haarproduct op basis van wax) en een fijne tandenborstel of andere borstel om hen glad naar achter te kunnen doen met de rest van je haar. In sommige gevallen kan je een beetje haarlak gebruiken op droog haar om de haren glad op hun plaats te houden.
 
Soms zijn dit gewoon té lange vellusharen die zich in een smalle zone tussen voorhoofd en haarlijn gevormd hebben en zo de haarlijn een donzige look bezorgen. Veel vrouwen kiezen ervoor om deze haartjes met de tondeuse weg te doen om een zuiverder haarlijn te creëren of gaan ze scheren of epileren.
 
Met scheren of epileren moet je echter opletten: het kan zijn dat je een blote zone krijgt bovenaan het voorhoofd wanneer het vellushaar op het voorhoofd bijzonder dik is. Je krijgt als resultaat een plaats die eruitziet als een geschoren plek op een perzik.
 
Wanneer de haren lang genoeg zijn om glad te strijken met de rest van je haar, dan is dit gewoonlijk de te verkiezen optie. Het kan dat je wat extra stylingproduct moet gebruiken om hen glad te maken of wat product bij de hand moet hebben om overdag de situatie wat bij te werken.
 
Als de haartjes niet lang genoeg zijn om onzichtbaar over te gaan in de rest van je haar, overweeg dan om ze te verwijderen met een baardtrimmer, zodat je ze kan inkorten tot ze de lengte hebben van de andere vellusharen op je voorhoofd. Overweeg enkel om te scheren en te epileren als ze donker zijn en té kort om te vermengen met je ander haar.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Nieuwe haargroei bij de haarlijn