Scheren

Vrouw die zichzelf zal scheren
Foto: Shutterstock
Waarom scheren nog steeds een efficiŽnte en populaire ontharingsmethode is.
 
Met al de moderne ontharingstechnieken die zich constant ontwikkelen en beter worden en die de foldertjes van schoonheidsinstituten spijzen, is de ouderwetse scheermethode toch wel zijn populariteit en aantrekkingskracht verloren zeker? Niets is minder waar!
 
Er zijn inderdaad veel vrouwen die watertanden bij de idee om nooit meer te hoeven worstelen met een scheermes en twee dagen later al opnieuw korte haartjes zien. Er zijn echter ook veel vrouwen die het scheren als hun favoriete methode beschouwen om ongewenst haar te verwijderen van hun benen, onderarmen en verschillende andere lichaamsdelen, gewoon omdat scheren unieke voordelen heeft die veel van de moderne en permanente ontharingsoplossingen niet hebben.
 
Hoe wegwerpscheermesjes gebruiken.
 
Het scheren van lichaamszones als benen, onderarmen en bikinilijn is extreem makkelijk en eenvoudig, maar er is toch een basisprocedure die moet in acht genomen worden om optimale resultaten te bekomen. Bij het gebruik van een wegwerpscheermesje hebt u enkel het scheermesje, een beetje gel of schuim en warm water nodig. Aanbevolen wordt ook om wat bodylotion aan te brengen na het scheren om de huid te verzachten en te bevochtigen.
 
Maak de te scheren zone gewoon nat met warm zeepwater om huid en haar te verzachten. Doe wat scheergel of lotion op om zeker te zijn dat het mesje makkelijker over de huid glijdt. Scheert u onderarmen, scheer dan in elke richting, want het haar onder de arm groeit in elke richting. Zo krijgt u een gladdere finish. Scheert u echter benen, scheer dan steeds opwaarts voor optimale resultaten, want het haar op de benen groeit naar benenden.
 
Vrouw die haar eigen benen scheert
Foto: Karolina Grabowska/Pexels
Spoel het scheermes grondig na elke beweging om haar en schuim te verwijderen en verhinder dat het scheermes verstopt raakt en haast niet meer bruikbaar is. De beste resultaten bekomt u door een scherp scheermesje te gebruiken. Daarom is het aan te raden om een wegwerpmesje niet mťťr dan drie keer te gebruiken om de best mogelijke afwerking te krijgen. Wanneer al het haar verwijderd is, spoelt u het schuim af, droogt u de huid en brengt u een vochtinbrengende lotion aan indien nodig.
 
Hoe een elektrisch scheerapparaat gebruiken.
 
Een elektrisch scheerapparaat heeft eigenlijk dezelfde werking als wegwerpmesjes, maar alles gaat vlotter. U hebt geen water of schuim nodig, want de beste resultaten worden bereikt wanneer de huid droog is. Zet gewoon het apparaat aan en scheer de benen in een opwaartse beweging en de onderarmen in alle richtingen, waarbij u het toestel zo dicht mogelijk tegen de huid houdt.
 
Het is aan te raden om een elektrisch scheerapparaat erg vaak te gebruiken, om de dag of om de twee dagen, want zoín apparaten zijn makkelijker te gebruiken en uiterst efficiŽnt wanneer ze korte, stekelige haartjes scheren. Breng na het scheren een vochtinbrengende lotion aan om de huid te bevochtigen. Reinig het scheerapparaat om de maand grondig om elk haartje en vuiltje te verwijderen.
 
Elektrisch scheerapparaat voor vrouwen
Foto: Fox/Pexels
De voordelen van scheren.
 
•  Het is pijnloos!
 
Haar uittrekken met het pincet en waxen doen u bij de idee alleen al de tranen in de ogen krijgen. Andere permanente ontharingsmethodes zoals elektrolyse, laserbehandelingen en flashlampen worden vaak beschouwd als bijna pijnloos. Wel, scheren mag steeds aanzien worden als absoluut pijnloos.
 
Los van de toevallige snede die vaak veroorzaakt wordt door zich te veel te haasten of een stomp mesje te gebruiken, is het scheren van benen, bikinilijn en onderarmen met zowel een wegwerpmesje als met een elektrisch apparaat, volledig pijnloos Ė een enorm voordeel, vooral voor die vrouwen met een lage pijndrempel!
 
Lees verder ...