Ontharing met laser

Ontharing met laser
 
Vraag: Hallo, ik vroeg me juist af wat ik kan doen met mijn haar dat een haarpunt op het voorhoofd vertoont. Bestaat er een manier om die naar de andere kant te doen gaan of te verwijderen via lasertechniek/elektrolyse?
 
Antwoord: Wel, het eerste wat ik zou aanraden om af te rekenen met een ongewenste haarpunt op het voorhoofd is om een kapsel te proberen dat een pony heeft. Een driehoekige ponyzone, met het oog op je diamantvormige haarpunt, zou goed moeten passen bij jou. Een pony kan in elk kapsel aangebracht worden en zou vermijden dat je een ontharingsmethode zou moeten toepassen.
 
Ik aarzel om voorstander te zijn van het verwijderen van je haarpunt, omdat, tenzij je kiest voor elektrolyse of laserbehandeling (die meerdere herhalingen kunnen vragen voor een compleet succes), je een proces opstart dat zal moeten onderhouden worden.
 
Laserbehandeling en elektrolyse zijn tot op heden de enige “permanente” vormen van ontharing die ik ken en beiden zijn tamelijk duur, gegeven de waarschijnlijkheid dat meerdere behandelingen zullen nodig zijn voor permanente resultaten. Bij beide methodes moet er voldoende schade aangebracht worden aan de follikel, zodat die geen haar meer produceert.
 
Wat de tijdelijke ontharingsmethodes betreft, namelijk scheren, epileren met was en epileercrèmes, zou elk van hen bruikbaar zijn in deze situatie. De resultaten zullen afhangen van factoren zoals haarkleur en haartextuur. Lichtere haarkleuren zullen minder zichtbare stoppels geven, terwijl donkerder haar misschien een schaduw zal achterlaten, zelfs wanneer een epileercrème gebruikt wordt om het haar tot op een punt onder de huidoppervlakte te brengen.
 
Fijn haar zal ook voor minder zichtbare stoppels zorgen (zelfs bij haartinten die donkerder zijn) en zal zachter en minder opvallend zijn bij het uitgroeien, terwijl ruwere haartexturen meer zichtbare stoppels zullen geven en meer zullen opvallen wanneer ze terug groeien.
 
Als je van plan bent om je haarpunt te verwijderen, overweeg dan het gebruik van een baardtrimmer. Zo zal je het haar op heel korte lengte kunnen brengen. Gebruik daarna een bleekcrème op de stoppels om die minder zichtbaar te maken. De baardtrimmer geeft je een betere controle om de haarlijn te hervormen op de manier waarop jij wil.
 
Wanneer je gaat scheren, epileren met was of een epileercrème gebruikt, dan is er méér kans op een ongelukje en zal je vermoedelijk méér haar verwijderen dan je van plan was. De bleekcrème zorgt ervoor dat je wat langer zal kunnen wachten tot je opnieuw moet trimmen, want de stoppels zullen minder opvallen.
 
©Kapsels.net
Foto: Andrey Popov/Shutterstock
 
Zie ook: Méér over ongewenste haargroei