Pommade en gel

Glanzend haar met gel en een glad bloesje
Foto's: Shutterstock
Vraag: Wat is het verschil tussen pommade en haargel? Wat kan een meisje het best gebruiken om haar haar naar achter en uit haar gezicht te stylen?
 
Antwoord: Er zijn twee soorten pommades, die op basis van petroleum en die op basis van water.
 
Pommades op basis van petroleum zijn de originele. Die zijn glad en glanzend. Dit is het typische spul dat men gebruikte in de gouden jaren om het haar naar achter te doen in die ultra glanzende en gestructureerde kapsels. Petroleum pommades zijn voornamelijk gemaakt uit vet en vette zuren, wat ook betekent dat ze moeilijk en misschien zelfs niet uit te wassen zijn. Wees gewaarschuwd!
 
Pommades op basis van water zijn niet zo vettig en ook beter voor de algemene gezondheid van het haar. Pommades dienen eigenlijk om het haar op zijn plaats te houden zonder dat het hard wordt. Het kapsel blijft intact afgezien van het feit dat het haar nog steeds plooibaar is. Maar pommades worden niet aanbevolen voor lang haar, want ze zijn echt vettig en moeilijk uit te wassen en ze zullen uw haar nat en glanzend doen ogen.
 
Gels zijn gewoonlijk dunner en doorzichtig qua consistentie in vergelijking met pommades. Het grootste verschil tussen gel en pommade is dat gel hard wordt op het haar en een wetlook of glanzende look creëert terwijl het hard aanvoelt om die aan te raken. Het is steeds aanbevolen om een alcoholvrije gel te gebruiken, want een gel die alcohol bevat heeft de neiging om te schilferen.
 
Gels kunnen ingedeeld worden in lichtgewicht en zwaargewicht. Lichtgewicht gels zijn bedoeld voor dun haar, terwijl zwaargewicht gels ontworpen zijn voor zwaar of dik haar. Gels worden ook gebruikt om streng gestructureerde kapsels te creëren. Wax kan ook geclassificeerd worden als onderdeel van deze familie van stylingproducten. Wax is dikker qua consistentie en is van kleur wit of crèmekleurig. Wax heeft een meer natuurlijk voorkomen wanneer correct aangebracht. Wax kan een gestructureerd kapsel creëren zonder nat te ogen of hard aan te voelen. Wax is het product gebruikt om wild populaire kapsels te creëren zoals een bedhead look of sexy winderig haar in korte tot halflange kapsels.
 
U moet beseffen dat alle bovenstaande producten echt bedoeld zijn voor kort of halflang haar. Meisjes gebruiken deze producten gewoonlijk niet op hun haar om het naar achter te houden, omdat het populair is om lang, glanzend en beweeglijk haar te hebben. Er zijn uitzonderingen, zoals ballerina’s of danseressen die hun haar strak en glad naar achter doen uit hun gezicht en het achteraan knopen. In dit geval wordt gewoonlijk gel gebruikt.
 
Meisjes gebruiken meestal haarlak om hun haar naar achter uit het gezicht te houden. Haarlak heeft een natuurlijke look en kan tot op zekere hoogte uitgeborsteld worden. Zelfs wanneer u de lak uitborstelt, valt het haar nog steeds naar achter. Haarlak kan ook zorgen voor glans en dimensie, wat betekent dat het de voorkeur geniet van meisjes en dames, want wax kan het haar dof maken en gel ziet er nat en té glanzend uit.
 
Haarlak bestaat in een aanbod van licht, medium en sterk houdend. Hebt u dun haar of wilt u een super natuurlijke look, gebruik dan de lichte lak. Voor strakke kapsels zoals bruidskrullen of opsteekkapsels gebruikt u best de sterke versie. Dit oogt veel minder natuurlijk, maar het kapsel blijft veel langer goed.
 
Maak dus uw eigen keuze gebaseerd op uw eigen haartype en de gewenste look.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Hoe gebruik je haargel?
 
Het verschil tussen haarwax en haargel