Hoe glad haar bekomen

Mooi glad haar
Foto: Africa Studio/Shutterstock
Vraag: Hoe kan ik thuis glad haar krijgen? Wanneer ik uit het kapsalon kom, is mijn haar steeds glad en glanzend, maar ik slaag er nooit in om dit thuis te herhalen. Welke routine voor haarverzorging moet ik volgen voor glad en glanzend haar?
 
Antwoord: De zaken die aan de basis liggen van het verschil in resultaat tussen het kapsalon en thuis bij het stylen van het haar zijn voordeel en ervaring. De kapper in het salon heeft veel makkelijker toegang tot uw hoofd, want hij kan achter u gaan staan en u bewegen zodat het haar vanuit verschillende hoeken kan benaderd worden. Thuis bent u beperkt in reikwijdte, want uw armen zijn tamelijk gepositioneerd in een onbeweeglijke locatie.
 
Begin met het behandelen van het haar vooraleer u met warmte gaat stylen. Eens het haar handdoekdroog is, doet u een thermaal beschermend product op en werkt u dit zorgvuldig door het haar. Gebruik een grofgetande kam om het product gelijkmatig te verdelen en zorg ervoor dat ook de punten en de lengtes tussenin een laagje krijgen.
 
Om de gewenste look te bekomen, moet u de beste manier toepassen om die look bij uzelf te krijgen en kijken hoe u makkelijker toegang hebt tot de verschillende zones van het hoofd. Eén manier om dit te doen is het haar in secties verdelen en elke sectie vastzetten met een speld en uit de weg doen van elke andere sectie waarmee u aan het werken bent. Dit zal de zaken vergemakkelijken omdat er niet zoveel in de weg hangt.
 
Wilt u gladde, steile lokken creëren, gebruik dan een grote ronde borstel met voldoende tandjes of haren om voor een goede spanning te zorgen bij het föhnen. Beweeg de luchtstroom in de richting van de haargroei. Dit verhindert dat de lucht blaast onder de schubben van de cuticula en die zo doet rechtstaan, waardoor het haar kroezig en ruw zou worden. Neem uw tijd en ga verder wanneer u het gevoel hebt dat het haar zo glad is als u wenst.
 
U kunt een bijkomende stap toevoegen door een stijltang te gebruiken nadat u een gegeven sectie gedroogd hebt. De stijltang zal het haar verder gladmaken en kan u helpen om de gewenste finish te bekomen.
 
Ga sectie per sectie verder terwijl u vanuit de nek omhoog werkt. Neem opnieuw uw tijd. Wees niet gehaast. Naarmate u meer ervaring hebt, zal u steeds minder tijd nodig hebben. Ervaring is het grootste voordeel dat een kapper in het salon heeft. Dit is de oorzaak van het verschil in resultaat tussen het kapsalon en thuis.
 
Terwijl u uw hoofd hoogstens één keer per dag doet, bewerkt de gemiddelde kapper wel 20 hoofden op een gegeven dag. En zelfs al is het cijfer 20 wat overdreven, dan nog doet de kapper heel wat méér hoofden dan de gemiddelde vrouw thuis. De kapper heeft méér ervaring in het hanteren van het haar.
 
Om de gewenste resultaten te helpen vergemakkelijken, zorgt u ervoor dat u een shampoo en conditioner gebruikt die zullen helpen bij het behalen van het gewenste resultaat. Veel merken bieden nu formules aan voor glad en glanzend haar. Die producten zijn bedoeld om de cuticula (schubbenlaag) te helpen platmaken en om het haar er glad en glanzend te doen blijven uitzien.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe krijg ik glanzend kaarsrecht haar?