Beschadigd haar herstellen

Kort blond haar in een bob geknipt
 
Vraag: Hallo. Ik ben 29 jaar. Ik heb van nature donkerblond haar dat ik de laatste 10 jaar telkens licht asblond gekleurd heb. Deze zomer gebruikte ik een steiltang (gn zon goede) en zo beschadigde ik mijn haar. Ik denk dat ik nu best kan stoppen met het z licht verven van mijn haar.
 
Ik heb mijn haar tot ongeveer op kinlengte geknipt en denk dat het k zou helpen om mijn laagjes korter te knippen. Bestaan er producten die jij zou aanbevelen om de conditie van mijn haar te verbeteren? Wat kan ik alvast doen om mijn haar te herstellen zonder mijn hoofd kaal te scheren? Bedankt!

 
Antwoord: Wel, als je haar gelaagd was vr je het op kinlengte knipte, dan kan je het zker opnieuw in laagjes knippen als je wil of vindt dat dit nodig is om mr beschadigd haar te verwijderen.
 
Mijn belangrijkste raad is echter dat je jezelf wekelijks diepe conditioningbehandelingen begint te geven met het gebruik van een zr milde shampoo en conditioner rijk aan vocht en voeg daarbij dan k nog een leave-in conditioner en antikroesserum toe aan je haarverzorgingsroutine. Aangezien je haar gedurende zn lange periode z frequent geverfd werd, was het vermoedelijk rijp voor beschadiging door de tang die je gebruikte.
 
De mste mensen vergeten dat wanneer hun haar een kleurbehandeling gehad heeft, verhelderen of verdonkeren, het dan makkelijker beschadigd kan worden door warmtetoepassingen. Daarom benadruk ik stds dat je voorzichtig moet zijn en krultangen en steiltangen moet testen op je haar vooraleer die te gebruiken.
 
Om zon test uit te voeren, neem je een stukje papieren weefsel dat je bevochtigt met een sproeier. Plaats dat doekje tussen de warmte-elementen en laat het daar ongeveer 10 seconden. Er zal misschien wat stoom ontstaan en een sissend geluid door het verdampen van het water, maar het doekje zou na die 10 seconden zuiver moeten zijn en niet verschroeid of verkleurd. Als het wl verkleurd of verschroeid is, dan heeft de tang t warm om op je haar te gebruiken.
 
Ik laat na van specifieke merken op te sommen, want wij hebben gn banden met bepaalde firmas of producenten en willen een zekere graad van objectiviteit bewaren. Er bestaan echter wl een aantal nieuwe producten die uitstekend geschikt zijn voor jouw haar zoals het nu is. Ik bedoel dan de nieuwe intensieve crmeconditioningbehandelingen die je vindt bij de afdeling haarproducten van je kruidenier of bij je lokale drogist of apotheker. Zij werken goed als diepteconditioning voor beschadigd haar. Kies maar het merk dat je zlf verkiest.
 
©Kapsels.net
Foto: Vitalii Smulskyi/Shutterstock
 
Zie ook: Kenmerken van beschadigd haar