Amika straightener

Lang haar met steile haarpunten
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik zou willen weten of Amika een effect heeft op golvend haar. Ik heb dit de laatste drie weken op mijn haar gebruikt en ik merk dat mijn haarpunten erg steil geworden zijn, zelfs na het wassen van mijn haar – weet u waarom? Gewoonlijk was ik mijn haar en doe ik er wat mousse in. Resultaat: oké, leuke golven.
 
De reden waarom ik Amika gebruik is gewoon om mijn haar er keuriger en netter te doen uitzien, maar jammer genoeg zijn mijn punten erg scherp en steil geworden. Nu ben ik verplicht om mijn haar de hele tijd te straightenen. Laat me alstublieft iets weten. Ik stel een antwoord echt op prijs. Heel erg bedankt bij voorbaat.

 
Antwoord: Stylingtools zoals steiltangen, krultangen, föhns enz… werken allemaal via het manipuleren van de fysieke bindingen in het haar en herconfigureren tijdelijk de vorm van het golfpatroon van het haar. Dit kan geen blijvend effect hebben op de golving van het haar.
 
Waarschijnlijk hebt u te maken met beschadiging door styling, wat ervoor gezorgd heeft dat de elasticiteit en conditie van uw haar bij de punten – die lijken getroffen te zijn – verminderd zijn. Dit is de reden waarom de haarpunten zich niet gedragen als de rest van het haar.
 
Denk eraan dat haarbeschadiging cumulatief is. Het kan dat dit niet het resultaat is van het gebruik van enkel de Amika tool. Het zou makkelijk kunnen dat dit de gecombineerde effecten zijn van stylinginspanningen en tools die u verschillende maanden na elkaar gebruikte.
 
U moet uw haarpunten nauwkeurig onderzoeken. Evalueer het aanvoelen van het haar wanneer het droog is. Voelt het ruw en broos aan? En wanneer het nat is, voelt het dan plakkerig of sponsachtig aan? Dit zijn tekenen van beschadiging, die in intensiteit kunnen variëren afhankelijk van het niveau van beschadiging.
 
Voor dit soort schade moet u starten met een gedisciplineerde behandeling van het haar. Begin met het dagelijks conditionen, zelfs wanneer u het haar niet wast. Wees zuinig met warmtestyling en zet de tools op de koelst mogelijke stand wanneer het dan toch nodig is dat u ze gebruikt. Maandelijkse behandelingen met hete olie zijn eveneens goed om de cuticula (schubbenlaag) glad te maken en vocht te helpen vasthouden.
 
Als deze technieken niet voldoende helpen om opnieuw een gezonde look aan uw haar te geven, dan moet u misschien gewoon de beschadigde punten laten afknippen en meer zorg besteden aan het resterende haar terwijl het groeit.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Beschadigd haar