Stijltang die het haar vernield heeft

Gaar beschadigd door de stijltang
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik had echt mooi haar en nu is het verwoest sinds ik een stijltang gebruik (nu ongeveer 2 jaar). Telkens ik mijn haar nu los draag, moet ik het straightenen. Doe ik dit niet, dan is het echt kroezig en bolstaand. Hoe kan ik mijn haar terug naar zijn vroegere staat krijgen zonder al te veel geld uit te geven?
 
Antwoord: Eigenlijk zijn het niet de stijltangen die iemands haar vernielen, maar de mensen zelf die dit doen. Daarmee bedoel ik gewoon dat u deze tools op een verstandige manier moet hanteren en steeds de nodige voorzorgsmaatregelen moet nemen om mogelijke beschadiging te voorkomen of te minimaliseren.
 
Ik raad u aan om eens ons artikel te lezen over styling met de stijltang. Dit artikel helpen u hopelijk om te ontdekken wat u verkeerd doet en laten u toe om te vermijden dat uw haar verder beschadigd raakt.
 
Om de beschadiging aan te pakken, moet u het vochtgehalte van uw haar in orde brengen en uw haar opnieuw in gezonde conditie brengen. Gebruik daarvoor een proteïnerijke shampoo en conditioner – vooral die voor zacht en glad haar. Twee keer per week moet u een vochtrijke conditioningcrème gebruiken om uzelf een diepe conditioningbehandeling te geven.
 
Breng daarvoor de crème aan op het haar en kam die zorgvuldig van wortel tot punt met een grofgetande kam. Bedek het haar met een plastieken kap, wikkel uw hoofd daarna in handdoeken die u opwarmt in de droogkast of zit minstens 15 à 20 minuten onder een droogkap. Spoel tot slot de conditioner uit het haar met lauw tot koel water.
 
U moet er steeds aan denken dat u uw haar elke dag moet conditionen, zelfs indien u het niet wast. Gebruikt u bovendien een warmtetoepassing zoals föhn, krultang of stijltang, dan moet u bovendien een leave-in conditioner in sprayvorm gebruiken om uw haar verder te beschermen tegen beschadiging door de warmtestyling. Het helpt ook wanneer u een tool hebt met regelbare warmtestand en steeds de laagste stand gebruikt die nodig is om te straightenen, drogen of krullen van het haar.
 
De dagelijkse en wekelijkse (diepte)conditioning zal uw probleem echter niet in één dag oplossen. De beschadiging is beetje bij beetje ontstaan en zal ook beetje bij beetje moeten verdwijnen. Maar wanneer u geduld hebt, zult u weldra de resultaten zien die u wilt.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe vaak mag je een steiltang gebruiken?