Klassieke kapsels

Bob kapsel van Jodie Foster
 
Met alle trends en rages die komen en gaan in haar en mode is het makkelijk om die “kern”kapsels die de tand des tijds doorstaan en steeds passend zijn voor een elegante gelegenheid uit het oog te verliezen. En dit zijn niet je moeders of grootmoeders versies van de klassieke kapsels. Dit zijn de klassieke kapsels die traagjes evolueren in de loop der jaren, enkel wijzigend wanneer technieken en producten een esthetische verbetering betekenen.
 
En we hebben het niet enkel over kapsels voor dames. Er zijn ook klassieke herensnitten. Wel is het zo dat de looks voor heren die vallen onder de categorie klassieke kapsels de neiging hebben om te wijzigen wat lengte en stylingproducten betreft en niet zozeer qua kniptechnieken.
 
Laten we enkele écht klassieke kapsels van naderbij bekijken en bespreken hoe ze passen binnen het kapselarsenaal van de moderne vrouw (of man):
 
DAMES:
 
De bob
 
De klassieke bobsnit is echt onsterfelijk. Dit is een kapsel dat reeds deel uitmaakt van modecultuur sinds het voor het eerst opdook in de jaren 1920. De zuivere, strakke lijnen zijn perfect om een lang gezicht te omkaderen en de snit kan aangepast worden om een zachte buiging in de vorm te creëren, wat ideaal is om scherpe gelaatstrekken in evenwicht te brengen en te zorgen voor een chic, elegant kapsel.
 
Kapsel dat rimpels verzacht - Kinlange bob van Helen Mirren
 
Kijk gewoon eens hier hoe deze kinlange bob het gezicht van Helen Mirren echt flatteert. De gehoekte scheiding en pony met zware textuur zijn modernere accenten van het kapsel, maar ze veranderen niets aan de essentie van de look. De kromming van de zijkanten helpt om het gezicht te verbreden en de verticale focus te minimaliseren, terwijl de rondheid van het kapsel als geheel zorgt voor het verzachten van de rimpels die anders misschien té sterk lijken.
 
Het gemak van styling in deze look is evident. Zachtjes föhnen met een ronde borstel en een gladmakend serum, gevolgd door lichtjes bespuiten met haarlak voor steun en je hebt een look die je van het diner naar de dansvloer en alles daarna brengt.
 
De losse staart
 
Kapsel met een losse paardenstaart - Francesca Cavallin
 
Veel vrouwen denken dat de paardenstaart een strikt casual look is, maar niets is minder waar. Natuurlijk is het erg makkelijk om het haar te nemen, het omhoog te verzamelen en het vast te maken met een elastiek door zijde omwikkeld, maar wanneer hij passend wordt uitgevoerd, is de paardenstaart een kapsel dat net zo glamoureus kan zijn als het gemiddelde opsteekkapsel en gewoonlijk dubbel zo sexy is.
 
De paardenstaart is geëvolueerd en “volwassen geworden” als je wil, wanneer je vergelijkt met de dagen waarop je die droeg op de speelplaats.
 
Volgende pagina    Laatste pagina
 
(Foto's: PR Photos)