Haarkleur en make-up (2)

Make-up voor roodbruin haar en een paarse satijnen blouse
 
Vorige pagina
 
Een pruimentint zal de ogen doen schitteren en vermindert ogenblikkelijk roodheid in de ogen, terwijl de oogkleur beter uitkomt. Natuurlijke bruine en bronzen schakeringen zijn eveneens erg aantrekkelijk bij bruin haar. Kies steeds voor een sterke omlijning van de ogen. Eyeliner of een zwoel effect met donkere oogschaduw of kohlpotlood kan verbluffend mooi zijn!
 
Zwart haar
 
Zwart haar is van nature erg intens. Tegelijkertijd heeft zwart de neiging om elke kleur ernaast sterker en de huid iets lichter te doen lijken. Wanneer u een schilderij in een zwart kader plaatst, dan zal het trillen met de verhoogde rijkheid van zijn kleuren.
 
De les die we hieruit kunnen trekken, is dat we zorgvuldig moeten zijn met de kleuren die we in ons gezicht gebruiken, want ze zullen echt opvallen. Dit kan eveneens een effect zijn dat u echt wilt. In dat geval, ga ervoor … Een prachtige combinatie met een retro bob in zwart is roze lippenstift en een donkere eyeliner. Speel met kleurcombinaties om uw favoriet te ontdekken.
 
Als u wilt vermijden dat u te veel aandacht krijgt, hou het dan bij natuurlijke, gedempte kleuren. Om ze te doen uitkomen tegen de krachtige haarkleur, moet u ze aanbrengen zonder verlegen te zijn. Ogen mogen sterk omrand worden ofwel houdt u zich in bij de oogmaquillage en legt u de nadruk op kleur voor de lippen.
 
Rood haar
 
Dames met rood haar hebben vaak een lichte huid die niet makkelijk bruint. Vaak zijn sproetjes aanwezig. Kies voor een lichte en transparante foundation of gebruik gewoon een fijn, doorschijnend gezichtspoeder. U hoeft uw sproetjes niet te bedekken, ze zijn charmant en horen bij u.
 
Lippenstift vormt de grootste uitdaging, want vele roodtinten gaan gewoon niet goed samen. Afhankelijk van de kleur van uw haar zoekt u een lippenstift die uw haarkleur benadert. Dit kan erg spectaculair ogen wanneer het op de juiste manier uitgevoerd is. Het meeste rode haar heeft een gouden, koperachtige basis, dus passen de meeste lippenstiften in gouden schakeringen erg goed, zoals gouden abrikoos of mango. Blijf weg van roze en fel, zwaar tomatenrood. Het contrast is té verwarrend en kan snel opzichtig worden.
 
Voor de ogen houdt u het best bij bruin, donkergroen en beige en natuurlijk donkerbruine of zwarte mascara.
 
Wanneer het gaat om make-up hebben veel vrouwen de neiging om het te houden bij kleuren en technieken die ze al lang gewoon zijn en die goed bij hen pasten in een specifiek decennium. We mogen echter nooit stoppen met experimenteren met kleuren en sommige van de geweldige nieuwe producten die elk jaar op de markt komen. Er zijn echt geen strikte regels voor hoe, hoeveel en waar u kleur aanbrengt, want dit is een erg persoonlijke manier om uzelf uit te drukken. Of toch, er is één regel … . Beleef er plezier aan!
 
©Kapsels.net
 
Lees ook:
 
De macht van de haarkleur
 
Haarkleurkeuzes naargelang het seizoen
 
Je haar-/huidskleur versus de kleur van je kledij