Een ontmoeting met de tondeuse (2)

Dameskapsel met een geschoren zijkant
Afbeelding: AI-illustratie
Vorige pagina
 
Ja, een kapper is diegene die deze nieuwe look voor jou zou moeten creëren, vooral wanneer het een volledige ondersnit is, want de gemiddelde persoon kan niet op een passende manier met een tondeuse reiken tot de achterkant van zijn hoofd en een gelijkmatige lengte bekomen. Bovendien kan je kapper je vertellen welke stand van tondeuse hij zal gebruiken, gebaseerd op hoe vaak je terug wil naar het kapsalon voor onderhoud.
 
De gemiddelde vrouw zal om de twee tot drie weken naar de kapper moeten, vooral wanneer het haar dik en krullend is. Het zal dik terug groeien en zal het zuivere effect tenietdoen, wat een slordig effect zal hebben. Wanneer je kapper een #1 tondeuse gebruikt dicht tegen de hoofdhuid, dan kan je misschien één maand laten tussen twee beurten in.
 
Je moet ook rekening houden met je haarkleur. Werd je haar geverfd of is je kleur natuurlijk? Heb je je haar blond geverfd en is het van nature een tint donkerder, dan zal de ondersnit terug groeien in je natuurlijke kleur. Je geniet misschien van het verschil in tinten en dit is compleet oké, maar wanneer je je haar bleekt, zal je de ondersnit frequenter moeten behandelen om alles passend te houden.
 
Een ondersnit is eigenlijk perfect wanneer je terug wil naar je natuurlijke kleur, want je kan je haar gewoon laten uitgroeien en de verfbeurten vaarwel zeggen.
 
Pink kapsel met kort geschoren haar
Pink - Foto: Featureflash Photo Agency/Shutterstock
Katy Perry kapsel met kort geschoren haar
Pink - Foto: Featureflash Photo Agency/Shutterstock
Maar weet dat het laten uitgroeien van een ondersnit niet makkelijk is. Wanneer je lengte hebt om je ondersnit te bedekken, dan zou het tamelijk eenvoudig moeten zijn, want dan merk je het misschien zelfs niet. Maar wanneer de ondersnit zichtbaarder en opvallender is, dan kan het laten uitgroeien moeilijk zijn, want je haar is nu compleet ongelijkmatig en dit zal minstens een uitdaging zijn. Maar wanneer je moedig genoeg geweest bent om voor de tondeuse te kiezen, dan kan ik je verzekeren dat het uitgroeiproces ook wel zal lukken, met behulp van enkele eenvoudige haarproducten.
 
Gel, wax, pommade of kokosolie kunnen helpen om opwippende haartjes onder controle te houden. De geschoren haardeeltjes beginnen zwaarder te groeien en deze producten zijn essentieel. Naarmate je haar groeit, is het misschien de perfecte timing om een nieuw kleurtje of enkele highlights te kiezen zodat je tijdens het groeiproces niet verveeld en zenuwachtig wordt.
 
Demi Lovato met een zijkant van haar haar kort geschoren
Demi Lovato - Foto: lev radin/Shutterstock
Dit is het slechtste scenario; je wil je haar laten groeien, maar dit is gewoon zo vervelend en je kan extensions enkel bevestigen wanneer je haar 5 cm of langer is. En bovendien kosten extensions méér geld en tijd.
 
De grond van bovenstaande tekst is dat een ondersnit zeker leuk en cool is en een prachtige manier is om jezelf uit te drukken. Er gaat echter ook heel wat werk mee gepaard wanneer je deze look moe bent en je haar wil laten groeien. Denk goed aan al deze factoren, bespreek met je kapper wat het best is voor jouw type haar en wees klaar om de verbintenis aan te gaan. Beleef er plezier aan. Veel succes!
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Je hoofd scheren