Vierkante Gezichtsvorm

Vierkant gezicht
 
De hoeken van een vierkant gezicht verzachten
 
De vierkante gezichtsvorm komt tamelijk veel voor, maar vaak wordt er geen rekening mee gehouden bij het kiezen van flatterende kapsels. Gekenmerkt door een breed voorhoofd en brede kaaklijn heeft de vierkante gezichtsvorm de neiging om scherpere aspecten te hebben in de hoeken van het gezicht. En van de geciteerde nadelen van deze gezichtsvorm is dat de krachtige kaak een mannelijk uiterlijk aan het gezicht verleent en dit is iets wat vrouwen niet als positief ervaren.
 
Omgaan met het vierkant gezicht vereist om doeltreffend te zijn een kapsel met heel wat zachte krullen in plaats van scherpe hoeken en lijnen. De lengte speelt ook een rol, in die zin dan dat je gewoonlijk best een superkort kapsel vermijdt en/of een kapsel met harde hoeken zoals een scherp gedefinieerd wedge kapsel. Je houdt de puur horizontale en verticale lijnen best ook tot een minimum beperkt.
 
De volgende kapsels tonen een reeks looks die allen het vierkant gezicht flatteren. Gemeenschappelijk aan deze kapsels zijn scheidingen die uit het midden of asymmetrisch zijn en gebogen lijnen en afgesneden hoeken:
 
Kapsel 1:
 
Kapsels voor een vierkant gezicht
 
Deze snit in twee lagen heeft een zigzagscheiding en een lange pony (kinlengte) die buigt om voor een zachtere look te zorgen. De highlights rond het gezicht voegen ook diepte en definitie toe om de gebogen lijnen van het kapsel te benadrukken. De bovenste laag van de snit is gelaagd om een ronde look te creren, terwijl de onderste laag zorgt voor harmonie en evenwicht. Dit kapsel past het best bij personen met dik golvend haar.
 
Kapsel 2:
 
Lange scheermessnit voor een vierkant gezicht
 
Deze lange scheermessnit heeft een scheiding weg van het midden en een zwaar gelaagde textuur rond het gezicht en de pony. De algemene look is glad gebogen en past uitstekend om de hoeken van het vierkant gezicht te verzachten. De snit is perfect voor personen met fijn haar dat wat styling nodig heeft om het een zachte golving te geven.
 
Kapsel 3:
 
Volumineus gelaagd kapsel voor een vierkant gezicht
 
Een meer volumineus gelaagd kapsel met diagonale scheiding en laagjes op meerdere niveaus. De afzonderlijke secties van laagjes vormen zachte buigingen en golven die de hoeken van het gezicht verzachten. De meerdere lagen helpen om verder een gevoel van lengte te creren in het gezicht. Dit kapsel past perfect bij iemand met dik haar met een kleine hoeveelheid golving.
 
Kapsel 4:
 
Bobsnit voor een vierkant gezicht
 
Dit is een gelaagde bobsnit met een diagonale scheiding weg van het midden. De pony heeft een lichte textuur en de laagjes zorgen voor zacht gebogen lijnen om het gezicht te omkaderen, terwijl ze mooi geschetste afgesneden lijnen behouden. Het kapsel is uitstekend voor iemand met halfdik tot dik haar met een matige hoeveelheid body en golving.
 
Kapsel 5:
 
Kapsel met zijdelingse pony voor een vierkant gezicht
 
Dit is een bob met scheermessnit met een diagonale scheiding en een lange, opzij vallende pony. De asymmetrie past perfect om de aandacht te vestigen op de lijnen van het kapsel en de bogen van het stylen geven een verzachtend effect aan de hoeken van het gezicht. De snit en het kapsel zijn geschikt voor personen met fijn tot medium steil haar.
 
Kapsel 6:
 
Lang kapsel met laagjes voor een vierkant gezicht
 
Dit is een lang gelaagd kapsel met een scheiding weg van het midden en een pony met zachte textuur. De pony werd geknipt volgens een gebogen lijn en werd met het scheermes bewerkt om hem te verzachten. De laagjes zijn met het scheermes geknipt om de afgesneden lijnen te verzachten en wat textuur te voorzien rond het gezicht. Dit kapsel past uitstekend bij personen met fijn tot halfdik haar met een medium tot golvend patroon en heel wat body.
 
©Kapsels.net