De psychologie van een pony (2)

Kapsels met verschillende soorten pony's
 
Vorige pagina
 
Pony met textuur
 
Een langere of kortere pony met textuur is de meest populaire vorm. Dit verwondert niet aangezien de woelige, lichtjes warrige look perfect past bij moderne kapsels met laagjes. De verknipte look met enkele gaatjes in de pony is licht en speels en zorgt niet voor een harde omtrek. Daarom is een pony met textuur zo zacht bij alle gezichtsvormen en past hij bij alle leeftijden, want de extra textuur in het haar, de beweging die ermee gepaard gaat en de zachtheid kunnen ook rimpeltjes en lijntjes in het gezicht verminderen.
 
Vrouwen die houden van een pony met textuur houden van vrijheid en plezier en nemen het leven van een lichtere kant. Ze willen geen uren spenderen aan hun haar en zijn grote fan van wash & go looks. Ze houden van een woelige pony voor zijn ongedwongen chic met een natuurlijke toets. In de kleerkast van een dame met getextureerde pony zult u afgewassen jeans en trekkerslaarzen vinden, maar ook een zwart jurkje en een breed, eclectisch gamma aan kledij voor elke stemming en elke gelegenheid.
 
Lange pony met middenscheiding
 
Wat typisch was voor een zangeres/tekstschrijfster, is hot geworden in Hollywood. Bekijk maar eens foto’s van de meest recente Coachella, Burning Man en andere festivals en u zult een overvloed zien aan neo hippie chic looks met of zonder haarbanden, grote oorringen en alle flower power die erbij hoort.
 
Het eenvoudige lange, steile haar met lang pony die aan beide kanten valt, is gevoelig voor elk briesje en zwaait bij elke beweging. Deze look is aantrekkelijk en ongedwongen. Hij kan aangevuld worden met kleine vlechtjes en leent zich ook tot losse opsteekkapsels met verleidelijke lange lokken die aan beide kanten van het gezicht vallen.
 
Pony met zijscheiding
 
Wilt u een beetje elegante asymmetrie toevoegen aan uw kapsel, dan kunt u nog steeds overal dezelfde lengte behouden, maar kiezen voor een zijscheiding en zijdelingse pony. Veel korte looks die gebaseerd zijn op mannelijke snitten omvatten dit dynamische ontwerp. Zijscheidingen kunnen erg androgyn zijn, maar met iets meer lengte drukken ze vrouwelijke verfijning uit. Afhankelijk van de snit en outfit dekt de zijlingse pony een breed gamma tussen nerdachtig en prachtig. U kunt die opgekleed of nonchalant dragen, hem jong of rijp maken, hem met of zonder textuur dragen.
 
Een asymmetrisch geknipte pony met een kort begin en een flink einde behoort tot dezelfde familie, maar heeft iets meer vastberadenheid aangezien de vorm bepaald werd bij de snit. Geen verandering mogelijk bij deze look. Deze pony zorgt voor een prachtig accent met moderne, scherpe en asymmetrische kapsels en getuigt van een sterke persoonlijkheid met een gedurfde ziel en de wens om zich boven de conventionele massa te verheffen.
 
Donzige pony
 
De getoupeerde en stijve hoge pony zweeft haast gewichtloos in de lucht over het voorhoofd dat bloot is met uitzondering van enkele afdwalende lokken en de schaduw van de rest. Maar dit is de enige magie van deze overblijver uit de jaren 80 die vraagt om gedragen te worden met een legging, beenverwarmers en kort jasje met epauletten. Hevige fans van dit decennium kunnen misschien nog gezien worden met dit uitdagende pronkstuk, maar het zou beter zijn dat u één van de andere opties overweegt.
 
Lengte en vorm van de pony kunnen afwisselen in voorkomen. Vooraleer u beslist hoe u uw pony laat knippen, probeert u best eens verschillende vormen door uw haar op te tillen en te schikken vooraleer u de schaar bovenhaalt. Overleg met uw kapper en kies een vorm die past bij uw persoonlijkheid en levensstijl.
 
© kapsels.net
 
Lees ook:
 
Hoe knip je een pony?
 
Tips voor een betere pony
 
De verschillende soorten pony´s