Van Kort naar Lang

Geleidelijk van kort naar schouderlang haar
 
Veel vrouwen die hun haar kort dragen voelen zich vaak “opgesloten” in hun korte kapsels omdat ze weten dat het lang zal duren om hun haar te laten groeien en ze denken dat er geen manier bestaat om er goed uit te zien tussenin. Het geheim is om kapsels te zoeken die gelijkaardig zijn, maar een verschillende lengte hebben.
 
Hieronder tonen we je vier verschillende snitten die allen op elkaar lijken en kunnen gebruikt worden om je geleidelijk van kort naar schouderlang haar te brengen.
 
Kort kapsel met laagjes
 
Kapsel 1: kort en een tikkeltje brutaal
 
Dit kort kapsel met veel textuur is een scheermessnit en is met de vingers bewerkt om maximum definitie te geven aan de gekapte laagjes. Dit is tegenwoordig een populair kapsel voor kort haar en veel vrouwen verkiezen dit type snit omdat het kapsel zo makkelijk te verzorgen en te onderhouden is. Alhoewel, omdat het erg kort is, denken veel vrouwen dat het een belangrijke verbintenis inhoudt, omdat ze zich niet realiseren dat de overgangsfases een snelle vooruitgang in het veranderen van je kapsel kunnen bevorderen.
 
De snit wordt bekomen door de omtrek te knippen zoals gewenst voor de vorm van het kapel, in dit geval dus, door de haarlijn rond de hoofdhuid te volgen met een haarlengte van 4 à 5 cm. Langer haar kan verdeeld worden in een standaardverdeling van zeven secties om het haar onder controle te houden tijdens het knippen.
 
Knip het haar in laagjes, van onder naar boven en beginnend centraal langs achter en dan van achter naar voor aan elke kant. Gebruik de lengte van de pony als leidraad voor de lengtes bovenaan en in de kruin en vermeng deze lengtes onmerkbaar met de lengtes aan de zijkanten en langs achter.
 
Als je de basissnit geknipt hebt, ga je opnieuw over het hoofd met een scheermesje om de laagjes textuur te geven en een gekapt warrig effect te creëren. Je kan het haar stylen door het te föhnen met een föhn met diffuser en een schuimwax/-mousse om maximum steun en definitie te geven. Als het haar té pluizig is wanneer het volledig droog is, bevochtig dan gewoon je handen met water en ga met de vingers door je haar om wat definitie toe te voegen.
 
Kapsel 2: Korte, dikke laagjes
 
Dit is een langer kapsel, dat een ideaal middel is wanneer je vooruit wil met het superkorte kapsel van hierboven. Het is ook een tikkeltje brutaal, maar de snit en laagjes lijken zo goed op elkaar dat het latere “knippen” gewoon zal betekenen dat je de lagere delen haar gewoon wat opnieuw in vorm brengt om het te laten groeien. Dit kapsel kan je bekomen na een groei van 2,5 à 3 maanden.
 
Werk vanuit de vorige snit waarbij je de lengtes laat uitgroeien en wat bijknipt om een gelijke omtrek te hebben. Knip nog wat in het onderste derde van het haar om de laagjes spitser te doen uitlopen, want door de uitgroei zal je onderaan het kapsel méér volume hebben.
 
Zoals je op de foto ziet, zouden het grootste deel van het volume van de snit en de gewichtslijn die er is moeten vallen tussen de slapen en het niveau van de oren. Een paar laagjes met het scheermes zullen de hoek van de pony benadrukken en na wat méér textuur bovenaan het haar (alhoewel niet té veel, want we willen de lengte behouden) is de snit beëindigd.
 
Het stylen lijkt op de vorige snit, behalve dan dat je hier een brede ronde borstel zal nodig hebben om een zachte welving in het haar te creëren. Wanneer het haar volledig droog is, kan je wat styling wax/pommade gebruiken om wat definitie toe te voegen aan de laagjes en het haar met de vingers kammen tot je het gewenste kapsel bekomt.
 
Volgende pagina