Van Kort naar Lang

Haar laten groeien van kort naar lang
 
Geleidelijk van kort naar schouderlang haar
 
Veel vrouwen die hun haar kort dragen voelen zich vaak “opgesloten” in hun korte kapsels omdat ze weten dat het lang zal duren om hun haar te laten groeien en ze denken dat er geen manier bestaat om er goed uit te zien tussenin. Het geheim is om kapsels te zoeken die gelijkaardig zijn, maar een verschillende lengte hebben.
 
Hieronder tonen we je vier verschillende snitten die allen op elkaar lijken en kunnen gebruikt worden om je geleidelijk van kort naar schouderlang haar te brengen.
 
Kapsel 1: kort en een tikkeltje brutaal
 
Dit kort kapsel met veel textuur is een scheermessnit en is met de vingers bewerkt om maximum definitie te geven aan de gekapte laagjes. Dit is tegenwoordig een populair kapsel voor kort haar en veel vrouwen verkiezen dit type snit omdat het kapsel zo makkelijk te verzorgen en te onderhouden is. Alhoewel, omdat het erg kort is, denken veel vrouwen dat het een belangrijke verbintenis inhoudt, omdat ze zich niet realiseren dat de overgangsfases een snelle vooruitgang in het veranderen van je kapsel kunnen bevorderen.
 
De snit wordt bekomen door de omtrek te knippen zoals gewenst voor de vorm van het kapel, in dit geval dus, door de haarlijn rond de hoofdhuid te volgen met een haarlengte van 4 à 5 cm. Langer haar kan verdeeld worden in een standaardverdeling van zeven secties om het haar onder controle te houden tijdens het knippen.
 
Knip het haar in laagjes, van onder naar boven en beginnend centraal langs achter en dan van achter naar voor aan elke kant. Gebruik de lengte van de pony als leidraad voor de lengtes bovenaan en in de kruin en vermeng deze lengtes onmerkbaar met de lengtes aan de zijkanten en langs achter.
 
Kort brutaal kapsel
 
Als je de basissnit geknipt hebt, ga je opnieuw over het hoofd met een scheermesje om de laagjes textuur te geven en een gekapt warrig effect te creëren. Je kan het haar stylen door het te föhnen met een föhn met diffuser en een schuimwax/-mousse om maximum steun en definitie te geven. Als het haar té pluizig is wanneer het volledig droog is, bevochtig dan gewoon je handen met water en ga met de vingers door je haar om wat definitie toe te voegen.
 
Kapsel 2: Korte, dikke laagjes
 
Dit is een langer kapsel, dat een ideaal middel is wanneer je vooruit wil met het superkorte kapsel van hierboven. Het is ook een tikkeltje brutaal, maar de snit en laagjes lijken zo goed op elkaar dat het latere “knippen” gewoon zal betekenen dat je de lagere delen haar gewoon wat opnieuw in vorm brengt om het te laten groeien. Dit kapsel kan je bekomen na een groei van 2,5 à 3 maanden.
 
Werk vanuit de vorige snit waarbij je de lengtes laat uitgroeien en wat bijknipt om een gelijke omtrek te hebben. Knip nog wat in het onderste derde van het haar om de laagjes spitser te doen uitlopen, want door de uitgroei zal je onderaan het kapsel méér volume hebben.
 
Kort kapsel met laagjes
 
Zoals je op de foto ziet, zouden het grootste deel van het volume van de snit en de gewichtslijn die er is moeten vallen tussen de slapen en het niveau van de oren. Een paar laagjes met het scheermes zullen de hoek van de pony benadrukken en na wat méér textuur bovenaan het haar (alhoewel niet té veel, want we willen de lengte behouden) is de snit beëindigd.
 
Het stylen lijkt op de vorige snit, behalve dan dat je hier een brede ronde borstel zal nodig hebben om een zachte welving in het haar te creëren. Wanneer het haar volledig droog is, kan je wat styling wax/pommade gebruiken om wat definitie toe te voegen aan de laagjes en het haar met de vingers kammen tot je het gewenste kapsel bekomt.
 
Kapsel 3: Gladde laagjes
 
Bij dit derde kapsel zien we de effecten van ongeveer 4 à 5 maanden groei ten opzichte van het vorige kapsel. De bovenkant en kruin zijn uitgegroeid. De onderste lengtes komen nu tot bovenaan de schouders en de pony is uitgegroeid tot aan de wenkbrauwen of lager (afhankelijk van de startlengte).
 
Deze snit zal gecreëerd worden uit het vorige kapsel door de omtrek te volgen om overal evenveel lengte te hebben en door een gebogen lijn te maken tot aan het gezicht om het haar te doen overgaan in de pony.
 
Glad kapsel met laagjes
 
Knip het onderste vierde van het haar bij om de hoeveelheid volume in evenwicht te houden en onthoud dat de “gewichtslijn” van het kapsel zich nu verplaatst heeft naar het punt in het midden en bij de onderste delen van de oren. Onder dat punt lopen de laagjes spits toe om een lichtjes piekerige look te hebben. Gebruik het scheermes alleen om de laagjes en de overgang van het middelpunt van het hoofd tot de haarpunten te effenen.
 
De snit kan je stylen met een föhn en een platte borstel om gladde lijnen in het haar te creëren, waarbij je de lengtes steil föhnt. Als het haar grotendeels droog is, kan je een brede ronde borstel gebruiken om de haarpunten wat te doen uit elkaar staan als je dat wil of om de uiteinden te buigen voor een meer nette en gecontroleerde look. Gebruik een klein beetje zachtmakend/gladmakend serum om wat glans toe te voegen en kroeshaar onder controle te houden en ga met de vingers door het haar om de lokken in de gewenste richting te doen liggen.
 
Kapsel 4: Chic rockkapsel met scheermessnit
 
Dit is een lang gelaagde look die bekomen kan worden na nog eens 4 à 5 maanden haargroei. De haarsnit is nu gekenmerkt door een constant volume van bovenaan tot onderaan het hoofd en de laagjes zijn willekeuriger geknipt dan bij een traditionele lang gelaagde snit. Zo bekom je een wilde, warrige look die ook glad en zacht kan gestyled worden, met genoeg lengte om opgestoken te dragen wanneer het eens wat formeler moet zijn.
 
Scheermessnit kapsel op schouderlengte
 
Nogmaals heeft deze snit een omtrek die bijgeknipt is om gelijke lengte te verzekeren van zijkant tot zijkant rond de achterkant (of het kapsel kan om het even welke gewenste lijn volgen). De pony is met het scheermes geknipt om een gehoekte pony te bekomen die verzachte uiteinden heeft. De lengte is gelaagd om het haarvolume gelijkmatig te verdelen en heeft ook textuur gekregen met behulp van de slicetechniek om wat definitie toe te voegen aan de afgewerkte snit.
 
Ga de snit stylen door te föhnen met een platte borstel en de lengtes steil te stylen in een neerwaartse en naar voor gehoekte richting. Doe gladmakend serum en styling gel/lotion op het haar terwijl het nog vochtig is (vooraleer het drogen begint). Ze zal je gladdere, gedefinieerde lokken bekomen. Wanneer het haar droog is, doe je een klein beetje pommade/ styling wax op de vingers en laat je de haarlokken door je vingers passeren om toegevoegde definitie te geven en individuele lokken te scheiden.
 
Wanneer ze in volgorde toegepast worden, kunnen deze vier kapsels je verzekeren dat je van een kort naar een lang kapsel kunt gaan met een minimale ergernis van stappen tussenin. Denk er juist aan dat je je kapper eraan herinnert dat je wel degelijk van plan bent om je haar te laten groeien. Indien mogelijk kan je je kapper een bestand laten maken in verband met je kapselplannen; dit plan toont dan de verschillende stappen samen met een tijdslijn voor jou zodat je in staat bent om het spoor te volgen van de look die je wilt bereiken.
 
Als we erin slagen om vrouwen (én mannen) te helpen om te begrijpen hoe ze hun haargroeiproces kunnen plannen, dan zullen er misschien minder mensen bang zijn om van look te veranderen. Wie weet, misschien vind jij dat je kortere lengtes verkiest. En als dit niet zo is, dan heb je alvast een duidelijk te volgen plan om van kort naar lang te gaan.
 
©Kapsels.net