Haar langer laten groeien

Pittig kort haar en een leuk glad bloesje
Foto: William Moss/Shutterstock
Vraag: Ik heb haast stééds mijn haar kort gedragen – al sinds de basisschool – maar nu zou ik het écht lang willen laten groeien, maar ik weet niet echt wat er me allemaal te wachten staat. Heb jij enige suggesties?
 
Antwoord: Eigenlijk wel. Ik heb héél wat tips om kort haar lang te laten groeien en óók een paar waarschuwingen. Eerst en vooral bevind je je in een bétere positie dan je denkt.
 
Als je haar écht kort is, zelfs wanneer het gelaagd is, is er véél minder verschil in de lengte bovenaan ten opzichte van de lengte langs onder. Dit betekent dat je sneller je haar kan laten groeien tot op een uniforme lengte als je dat wil of in een lang gelaagd kapsel.
 
Een goede optie voor jou is om met je kapper te praten en in magazines of online te kijken naar kapsels van verschillende lengtes die je leuk vindt om dan zó een “strategie” te ontwikkelen. Bepaal doelstellingen en werk hier in stappen naartoe.
 
Je kan starten met een kort ondeugend kapsel en dan overgaan naar een purdey (kapsel populair gemaakt door actrice Joanna Lumley) of een Dorothy Hammill kapsel en zo verdergaan naar een korte bob tot juist onder de oren om daarna te kiezen voor een bob op kinlengte. Je kapper kan er zéker voor zorgen dat de looks flatterend zijn voor jou en dat je van kapsel A naar kapsel B kunt overgaan in de tijd die jij voor ogen hebt.
 
Deze methode zal tijd vergen, maar niet zó veel méér dan de “groei en bijknip”methode. Een bijkomend voordeel is dat je op die manier kan experimenteren met verschillende kapsels en je look actueel en verfrissend kan houden.
 
Voor vrouwen is er tegenwoordig echter een andere mogelijkheid beschikbaar: haarverlengingen. De wetenschap achter extensions is zó ver gevorderd dat goed uitgevoerde extensions haast niet te detecteren zijn en véél langer meegaan dan men ooit had durven dromen.
 
De allernieuwste techniek voor haarverlengingen heet fusie. Deze methode gebruikt een hechtmiddel om met een speciaal apparaat dunne groepjes haarlokken op je bestaande haarlokken te bevestigen. Het resultaat is verlengd haar met een 100 % natuurlijke uitstraling (aangezien het gebruikte haar écht menselijk haar is dat men bij om het even welke eigen haarkleur kan doen passen) dat wel zes maanden zal meegaan als je het goed verzorgt.
 
De kostprijs van fusie extensions is echter vaak drastisch hoog en afhankelijk van het aantal verlengingen dat aangebracht wordt, kan die variëren van verschillende honderden tot een paar duizend euro. Er bestaan goedkopere alternatieven, zoals de methode via bondingen, die schommelt tussen 150 en 350 euro, afhankelijk van de hoeveelheid haar. Dit kan een goede keuze zijn als je onmiddellijk lang haar wilt, maar niet geboren bent als miljonairsdochter.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Redenen om je haar te laten groeien