Hoe haar drogen of föhnen

Haar drogen of föhnen
Foto: Valua Vitaly/Shutterstock
Hoe het haar drogen met de haardroger voor een mooi resultaat.
 
Veel vrouwen vragen naar de beste manier om hun haar te föhnen om zo het beste te halen uit wat eigenlijk een basistechniek om te stylen is. Wanneer deze handeling op passende wijze wordt uitgevoerd, kan het haar volume en glans krijgen en het hoofdpunt van styling worden, maar weinig dames hebben deze stylingtechniek echt onder de knie op een manier die flatterend is voor hun haar.
 
Om dit op te lossen, geven we de basistips om echt goed te föhnen en ook een beetje advies voor de verschillende haartypes. Dit zal een wereld van verschil maken.
 
Voorbereiding
 
Zoals bij elke stylingtechniek is het belangrijkste onderdeel van de styling de voorbereiding. U moet ervoor zorgen dat u alle nodige tools hebt om de gewenste resultaten te bekomen. Afhankelijk van het haartype verschilt het materiaal lichtjes, maar er zijn enkele universele tools die iedereen nodig heeft. Dit zijn:
 
- een grofgetande kam
 
- vlinderspelden of andere spelden
 
- een föhn met aanpasbare warmte en luchtstroom en met koelstand
 
- een borstel (het specifieke soort borstel hangt af van het haartype)
 
- een stylingproduct (het specifieke type hangt af van het haartype en de gewenste resultaten)
 
De volgende stap is het haar klaar krijgen om gedroogd te worden. Dit kan gek klinken, maar is eigenlijk één van de grootste misverstanden die vrouwen maken wanneer ze hun haar föhnen. Vooraleer u het haar probeert te föhnen, moet het zorgvuldig met de handdoek gedroogd worden. Druk het zachtjes, maar stevig, tussen de plooien van een handdoek en duw de handdoek tegen de hoofdhuid om zoveel mogelijk vocht uit het haar te absorberen.
 
Doe daarna stylingproducten en beschermende producten op het haar en kam die zorgvuldig doorheen het haar. Dit is het moment om uw leave-in conditioner (terwijl u het teveel aan vocht met uw handdoek uitduwt) en gladmakende producten zoals balsem en serum aan te brengen. Verdeel die gelijkmatig met uw grofgetande kam, zodat ze het haar bedekken van wortel tot punt. Na de beschermende producten is het stylingproduct aan de beurt.
 
Het stylingproduct waarvoor u kiest, hangt af van de specifieke resultaten die u wenst voor het kapsel en in veel gevallen van uw specifieke haartype. Voor haar met fijne tot medium textuur dat steil tot golvend is, zijn lichtere stylingproducten zoals mousse en lotions aan te raden. Die zorgen voor zachte steun en maken het haar glad. Bij haar dat krult of ruwer is, zijn sterkere steungevende producten zoals stylinggel en balsems op basis van wax gewoonlijk efficiënter om een kapsel te creëren dat langer mooi blijft.
 
Haar in secties verdelen
 
Nu het haar beschermd is en behandeld is met stylingproduct, is de volgende stap in de voorbereiding het haar zo schikken dat het handelbaarder wordt. Daarvoor moeten we het in secties verdelen, zodat we het kunnen drogen op een ordentelijke manier. Het makkelijkste patroon hiervoor is een scheiding in vier secties die het haar verdeelt in een bovensectie (van voorhoofd tot halfweg de kruin en van zijkant tot zijkant), een linker en rechter zijsectie (van de voorste rand tot achter de oren) en een achtersectie (van halfweg de kruin tot de nek).
 
Met behulp van een kam trekt u de omtrek van elke sectie. U verzamelt de haren binnen elke sectie en draait die in een wrong. Daarna zet u die vast met spelden. Dan pas begint u met het föhnen, waarbij u kleinere deeltjes van de secties naar beneden laat en die één per één droogt. Wanneer u minder haar tegelijk behandelt, gaat het droogproces sneller.
 
De borstel die u gebruikt,hangt af van de gewenste resultaten en in minder mate van de textuur van het haar en het type haar. Voor haar met een natuurlijke golving die u wenst te behouden, is een ventborstel met wijd verspreide tanden goed. Die zal de lokken verdelen voor een maximum aan luchtcirculatie zonder overdreven spanning op de haren te zetten en daarbij het haar té recht te trekken.
 
Lees verder ...