Uw kapsel doen passen bij uw kledij

Professioneel kapsel voor kort haar
Foto: Shutterstock
Vaak vergeten de meeste vrouwen bij het creŽren van de perfecte look te kijken naar hoe ze hun kapsel zullen afstemmen op de kledij die ze dragen. Meestal is dit geen groot probleem, want een goede kapper zal met de klant praten over haar persoonlijke levensstijl, kledij enzovoort bij het bespreken van een persoonlijke look. We bevinden ons echter allemaal in verschillende situaties. Het is belangrijk om op alle aspecten van onze looks te letten wanneer we ons kleden voor deze verschillende situaties.
 
Laten we dus enkele basisregels bekijken wat kledij betreft voor de verschillende situaties in ons leven. We kunnen kijken wat geschikt is en wat het beste voor ons zal werken in deze situaties. Het eindresultaat is dat we onszelf hopelijk in staat zullen vinden om de impact van onze looks in deze situaties te maximaliseren en ons daarbij vol zelfvertrouwen en mooi vinden.
 
Situaties:
 
"Situaties" lijkt misschien een vreemde term, maar de gelegenheden waarvoor we ons kleden en kappen zijn nogal uiteenlopend en worden gewoonlijk gedefinieerd door parameters die we niet direct kunnen controleren. Deze situaties vallen gewoonlijk onder een van de drie volgende categorieŽn: professioneel, casual en formeel. Elke categorie heeft zijn eigen regels om te volgen.
 
Professioneel:
 
Professionele situaties zijn duidelijk situaties die verband houden met werk. Dit kan van alles zijn, van zakelijke vergaderingen tot sollicitatiegesprekken, maar het omvat ook situaties zoals verschijnen voor de rechtbank of het bijwonen van conferenties die gerelateerd zijn aan uw carriŤre. In deze situaties zijn de regels voor uw kapsel doorgaans eenvoudig:
 
• Kies kapsels die passen bij uw werkomgeving.
 
Het is niet geschikt om een ingewikkeld kapsel te kiezen dat duidelijk veel tijd en onderhoud vergt wanneer u werkt als serveerster of assistent in een kinderdagverblijf. Daarentegen straalt een eenvoudige paardenstaart niet het niveau van aandacht voor detail uit dat u wilt uitdrukken wanneer u werkt in een advocatenkantoor of als directiesecretaresse.
 
• Eenvoud is doorgaans de betere keuze.
 
Bij het kiezen van een kapsel voor een professionele situatie is het beter om voor een eenvoudiger kapsel te gaan. U wilt een net en aantrekkelijk kapsel dat niet te veel onderhoud vergt gedurende de dag. Het mag er ook niet uitzien alsof er veel tijd is besteed aan het creŽren van de look. Natuurlijk kan de werkelijke tijd die nodig was om een kapsel te maken bedrieglijk zijn, maar zelfs als u elke ochtend anderhalf uur besteedt aan het fŲhnen en straightenen van uw haar, mag de uiteindelijke look voor een professionele setting er niet uitzien alsof u al die tijd heeft besteed.
 
Vrouw die haar blouse helemaal tot aan de kraag dichtgeknoopt draagt
Foto: Pixelshot via Canva
Omgekeerd mag het er natuurlijk ook niet uitzien alsof u helemaal geen inspanning heeft gedaan. Voor het beste effect moet u streven naar kapsels die gebaseerd zijn op klassieke, veelzijdige snitten. Dergelijke looks zijn eenvoudig te onderhouden en kunnen doorgaans gemakkelijk verzorgd en bijgewerkt worden gedurende de dag.
 
• Wat accessoires betreft: bij twijfel, kies voor neutraal.
 
Bij een kapsel voor een professionele setting wilt u mogelijk verschillende haaraccessoires gebruiken om ervoor te zorgen dat uw kapsel op zijn plaats blijft. Een goed geplaatste kam, clip of modieuze haarspeld kan ervoor zorgen dat een kapsel stabiel blijft en gedurende uw drukke dag op zijn plaats blijft zitten. Maar is een kam met kunstdiamantjes geschikt voor uw bestuursvergadering of oudergesprekken op school?
 
Wanneer u een kapsel kiest voor een professionele omgeving, zorg er dan voor dat u gaat voor neutrale accessoires om de doelen te dienen waarvoor u die nodig hebt. Een clip of kam van schildpad zal er elegant en professioneel uitzien, in tegenstelling tot een opvallende metalen variant of een exemplaar bedekt met namaakjuwelen.
 
Casual:
 
Casual situaties zijn doorgaans de makkelijkste en meest flexibele als het gaat om kapsels. U kunt gewoon uzelf zijn zonder u zorgen te maken over indrukken en percepties van anderen. Dit betekent niet dat u er niet leuk uit wilt zien, maar gewoon dat u een kapsel wilt dat gemakkelijk te creŽren en te onderhouden is en past bij uw activiteit.
 
De sleutel is om dezelfde regel te volgen als bij het kiezen van kleding voor een informele gelegenheid. Er is zo'n breed scala aan activiteiten die onder de "casual" categorie vallen dat er eigenlijk maar ťťn echte regel is voor het stylen van het haar in een informele situatie. Hieronder vindt u die:
 
• Houd het passend bij de activiteit
 
Lees verder ...