Uw kapsel doen passen bij uw kledij

Professioneel kapsel voor kort haar
 
Vaak vergeten de meeste vrouwen bij het creëren van de perfecte look te kijken naar hoe ze hun kapsel zullen afstemmen op de kledij die ze dragen. Meestal is dit geen groot probleem, want een goede kapper zal met de klant praten over haar persoonlijke levensstijl, kledij enz… bij het bespreken van een persoonlijke look. We hebben echter allen verschillende situaties waarin we ons bevinden. Het is belangrijk om te letten op alle aspecten van onze looks wanneer we ons gaan kleden voor deze verschillende situaties.
 
Laten we dus enkele basisregeltjes bekijken wat kledij betreft voor de verschillende situaties in ons leven. We kunnen kijken wat geschikt is en wat het best voor ons zal werken in deze situaties. Het eindresultaat is dat we onszelf hopelijk in staat zullen vinden om de impact van onze looks in deze situaties te maximaliseren en ons daarbij vol zelfvertrouwen en mooi vinden.
 
Situaties:
 
“Situaties” lijkt misschien een vreemde term, maar de gelegenheden waarvoor we ons kleden en kappen zijn nogal uiteenlopend en worden gewoonlijk gedefinieerd door parameters die we niet direct kunnen controleren. Deze situaties vallen gewoonlijk onder één van de drie volgende categorieën: professioneel, casual en formeel. Elke categorie heeft zijn eigen regeltjes om te volgen.
 
Professioneel:
 
Professionele situaties zijn duidelijk die situaties die met werk verbonden zijn. Dit kan zowat alles zijn, van bedrijfsmeetings tot sollicitatiegesprekken, maar dit omvat ook situaties zoals verschijnen voor het gerecht of het bijwonen van conferenties die verband houden met uw carrière. In deze situaties zijn de regels voor uw kapsel gewoonlijk eenvoudig:
 
• Kies kapsels die passen bij uw werkomgeving.
 
Kiezen voor een kapsel dat overdreven ingewikkeld is of dat duidelijk veel tijd en onderhoud gevraagd heeft, past niet wanneer u werkt als dienster of assistente in een kinderdagverblijf. En zo ook straalt een gewone paardenstaart niet het niveau van aandacht voor detail uit dat u wilt uitdrukken wanneer u werkt in een advocatenkantoor of als directiesecretaresse.
 
• Eenvoud is gewoonlijk de betere keuze.
 
Een kapsel kiezen voor een professionele situatie vraagt eigenlijk voor een eenvoudiger kapsel. U wilt een kapsel dat keurig en aantrekkelijk is en dat niet al te veel onderhoud vraagt in de loop van de dag. En het mag ook geen look zijn die heel veel creatietijd lijkt vereist te hebben. Natuurlijk kan de eigenlijke tijd die nodig was om een kapsel te creëren bedrieglijk zijn, maar zelfs al spendeerde u elke morgen anderhalf uur aan het föhnen en straightenen van uw haar, dan nog mag de afgewerkte look voor een professionele setting er niet uitzien alsof u al die tijd spendeerde.
 
Omgekeerd mag het er natuurlijk ook niet uitzien alsof u helemaal GEEN inspanning deed. Voor het beste effect probeert u best te streven naar kapsels die gebaseerd zijn op klassieke, veelzijdige snitten. Dergelijke looks zijn eenvoudig te onderhouden en kunnen gewoonlijk makkelijk verzorgd en bijgewerkt worden in de loop van de dag.
 
• Wat accessoires betreft: bij twijfel, kies voor neutraal.
 
Bij een kapsel voor een professionele setting wilt u misschien wel verschillende haaraccessoires gebruiken om ervoor te zorgen dat uw kapsel langer op zijn plaats blijft. Een goed geplaatste kam, clip of modieuze haarspeld kunnen een kapsel stabiel maken en ervoor zorgen dat het tijdens heel uw hectische dag op zijn plaats blijft. Maar is die kam met een laagje kunstdiamantjes wel geschikt voor uw bestuursvergadering of voor oudercontacten op school?
 
Wanneer u een kapsel kiest voor een professionele omgeving, zorg er dan voor dat u gaat voor neutrale accessoires om de doelen te dienen waarvoor u die nodig hebt. Een clip of kam uit schildpad zal er elegant en professioneel uitzien, in tegenstelling tot zijn flashy metalen of met namaakjuweeltjes bedekte tegenhanger.
 
Casual:
 
Casual situaties zijn gewoonlijk de makkelijkste en meest flexibele wat kapsels betreft. U kunt gewoon van uzelf genieten zonder u zorgen te maken over indrukken en percepties van anderen. Dit wil niet zeggen dat u er niet leuk wilt uitzien, gewoon dat u een kapsel wilt dat makkelijk te creëren en te onderhouden is en past bij uw activiteit.
 
De sleutel is om eraan te denken dezelfde regel te volgen als bij het kiezen van kledij voor een casual functie. Er is zo’n breed gamma aan activiteiten die vallen onder de “casual” categorie, dat er eigenlijk maar één echte regel is voor het stylen van het haar voor een casual situatie. Hieronder vindt u die:
 
• Hou het passend bij de activiteit
 
Volgende pagina