Kledij en kapseladvies

Kapster en klant
Foto: Lightfield Studios/Shutterstock
Vraag: Ik las dat het uiterst belangrijk is om uw favoriete kleren te dragen wanneer u naar het kapsalon gaat voor een nieuwe snit. Waarom is dit nodig? Waarom moeten kappers of kapsters weten welke kleren u gewoonlijk draagt wanneer u wilt dat ze u een goed kapseladvies geven?
 
Antwoord: Dit is een uitstekende vraag en hier volgt een goede manier om deze specifieke situatie te bekijken.
 
Laten we veronderstellen dat u van plan bent om uw huis te laten herinrichten door een binnenhuisarchitect. Zou u dan willen dat hij uw huis decoreert met al uw kerstspulletjes, zodat die heel het jaar rond tentoongespreid worden? Natuurlijk zou u dit niet willen. De eindejaarsperiode is slechts een korte tijdspanne vergeleken bij de rest van het jaar waarin u in die omgeving zou leven. Hetzelfde principe geldt bij het kiezen van een kapsel.
 
Tenzij u het hebt over een look voor een speciale gelegenheid – die u dan enkel zou hebben op dat welbepaalde moment – wilt u een kapsel dat elke dag het best bij u past. En het dragen van uw favoriete kledingstijl helpt om uw persoonlijke smaak aan de kapper te tonen en laat hem toe om u een look te geven die uw persoonlijke modekeuze flatteert en er ook door geflatteerd wordt.
 
Wanneer u gewoonlijk uw dagen doorbrengt in casual outfit als lerares derde graad op een publieke school, dan wilt u zeker niet opdagen in het kapsalon voor een nieuw kapsel in iets wat u echt enkel draagt bij speciale gelegenheden. U wilt toch de kapper helpen om u heel de tijd op uw best voor te stellen? Wel, dit betekent dat u uzelf moet tonen zoals u gewoonlijk gekleed gaat.
 
U zou uw kleren altijd moeten kiezen volgens uw persoonlijke smaak en gekleed gaan op een manier die u toont hoe u er meestal uitziet. Gaat u vaak opgekleed, dan kunt u deze informatie met uw kapper delen en dan kan die helpen om manieren te vinden om uw dagelijkse kapsel te “upgraden” voor speciale gelegenheden. Denk er wel aan dat u er heel de tijd op uw best wilt uitzien en niet enkel bij die speciale gelegenheden.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Uw kapsel doen passen bij uw kledij