Kapsels voor een jobinterview

Kapsel voor een sollicitatiegesprek
 
Vraag: Ik ben een meisje van 20 jaar en ik doe volgende week voor het eerst een jobinterview (sollicitatiegesprek voor een kantoorjob). Mijn haar reikt tot net onder de schouders en is steil met een pony. Ik zal een pantalon, een hemdbloes en een jasje dragen.
 
Kunt u me tips geven voor een passend kapsel om dit sollicitatiegesprek te doen? Mag mijn haar lang en los blijven of moet ik het opsteken? Of kies ik misschien beter voor een nieuwe haarsnit?

 
Antwoord: Tegenwoordig is de keuze aan looks in een zakelijke omgeving veel breder dan in de tijd waarin vrouwen voor het eerst opdoken als gelijken van hun mannelijke collega’s.
 
De tijd van krachtige kapsels en overdreven drukke looks is gelukkig voorbij, maar er wordt nog steeds verwacht dat dames er goed uitzien voor hun job. Kapsels voor een interview zijn dubbel belangrijk, want uw look vertelt veel over uzelf, of u dit nu wel of niet zo bedoelt.
 
Hieronder enkele zaken die u best in gedachten houdt:
 
Ken uw omgeving. Zoek eens uit wat de dresscode is in het bedrijf waar u solliciteert. Welke kapsels hebben de meeste vrouwen daar? Hebben de meeste dames een conservatieve look, volg dan die trend. Zijn de looks divers en dekken ze een brede lading, dan kunt u uw persoonlijke voorkeur méér doen gelden. Vraag eventueel bij het interimkantoor – als u er één hebt – welke kledij gedragen wordt in het bedrijf in kwestie.
 
Om op veilig te spelen, houdt u het best eenvoudig. Een interviewer is op zoek naar iemand die keurig, net en presentabel is. Sommige werkgevers zullen méér onder de indruk zijn van een net geklede jongedame met haar haar in een losse wrong of eenvoudige knot dan door een dame die eruitziet alsof ze de hele morgen bezig was met haar kapsel. Ik weet dat het een vicieuze cirkel is, maar mensen verwachten echt dat u moeite doet om er goed uit te zien zonder dat het lijkt alsof u moeite deed om er goed uit te zien.
 
Haar en kledij voor een sollicitatiegesprek Kies tot slot voor een makkelijk te onderhouden kapsel. Kies niet voor een opsteekkapsel als u al op voorhand weet dat dit de lunch niet zal halen. Een werkgever zal minder onder de indruk zijn van iemand die nog aan haar haar prutst in de momenten vóór het interview dan door iemand die er zelfzeker en “klaar” uitziet.
 
Voor specifieke suggesties raad ik het volgende aan:
 
Voor een conservatieve omgeving is een Franse wrong of Franse vlecht steeds nuttig.
 
Voor een meer casual omgeving zullen een eenvoudige knot of lange paardenstaart (met de uiteinden keurig gekruld) u een vrouwelijke look bezorgen zonder heel wat drukte.
 
©Kapsels.net
Foto's: StockLite/Shutterstock
 
Zie ook: Bob of kort kopje voor een carrièrevrouw?