Gekke haarkleuren op elke leeftijd!

Kort kopje met een paarse haarkleur
 
Vorige pagina
 
Wordt het violet? Pruimenkleur? Lavendel? Druivenkleur? Fuchsia? Felroze? Je moet dit even ernstig benaderen als elke andere kleurverandering die je zou maken, want het is een proces dat bestaat uit verschillende stappen.
 
Je kapper zal misschien ook aanraden om je haar niet te wassen enkele dagen voor het verven, want de kleurpigmenten zullen op die manier veel beter vastzitten en een veel helderder resultaat opleveren. Dit is een keuze die gemaakt wordt doordat er in die coole kleuren een gebrek aan pigmenten is. Ze blijven niet zolang mooi en kunnen al snel vervagen.
 
Kies je voor één egale kleur, dan is dit een proces dat langer duurt, want je hele hoofd zal moeten gebleekt worden en het onderhoud zal extremer zijn met overal die kleur, in tegenstelling tot ombre of highlights. Waarom? Omwille van de wortels. Die zullen elke maand moeten gedekt worden en dus moet ook telkens de paarse of roze (blauwe, gele of oranje) kleur van je keuze opnieuw aangebracht worden.
 
Met highlights en ombre kapsels moet je enkel de kleur wat bijwerken en is uitgroei niet erg, maar ben je helemaal paars, dan zal je deze look goed moeten onderhouden en dit zal niet steeds makkelijk zijn. Men zal je misschien zeggen om shampoo en conditioner achterwege te laten en je haar slechts drie keer per week te wassen, maar gelukkig bestaat er droogshampoo.
 
Kapsels met kleuren die hier en daar wat komen piepen, zijn steeds leuk omdat ze je jouw geheimpje kunnen zijn, zoals een verborgen tattoo waar niemand iets over weet. Er is geen reden waarom je naar het kapsalon moet en naar buiten moet komen met gewoon een gemiddeld blond, rood of bruin/zwart. Een coole kleur toevoegen kan helpen om je persoonlijkheid uit te drukken en de wereld te tonen dat je zelfvertrouwen hebt en veel plezier beleeft en niet bang bent om voor krachtig te kiezen.
 
Oranje haarkleur
 
Ben je al grijs, dan zullen enkele lichtpaarse highlights om je gezicht te omkaderen een leuke manier zijn om je kapsel wat pit te geven en je hebt daarbij zelfs geen bleekmiddel nodig. Zorg er wel voor dat je kapper je kleurversterkende producten geeft om voortijdig vervagen van de kleur te voorkomen. Na één tot twee beurten zal je al in staat zijn om te weten hoe goed je haar reageert op pigmenten en je zou dus al relatief snel moeten weten welke kleurrichting de juiste is voor jou.
 
Conclusie: haarkleur zou iets leuks moeten zijn en er is absoluut geen reden waarom we ons ongemakkelijk moeten voelen met onze keuze en zouden moeten denken dat een roze of paarse strook verkeerd of taboe is. Alles draait om levendigheid en plezier en er staat geen leeftijdslimiet op haarkleur. Een zeventigjarige die net op pensioen is kan net zo mooi staan met een roze pixie als een achttienjarige. Leef, breng kleur in je leven en beleef plezier. Veel succes en geniet ervan!
 
©Kapsels.net
 
Lees ook:
 
Haarverven en ons kleurpalet
 
De verschillende soorten haarkleuringen