U bent hier:   Home  ›  Hoe  ›  Opsteekkapsels  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Bloemen in het haar gedragen

Overal ter wereld dragen vrouwen bloemen in hun haar. Het is de oudste en meest natuurlijke versiering. Met hun geur en fragiele schoonheid kunnen bloemen eenvoudige kapsels veranderen in aanbiddelijke en zelfs adembenemende creaties. Maar ze zijn niet enkel mooi, ze hebben ook hun eigen verhaal.
 
meisje met een bloem in het haar De taal van bloemen gaat duizenden jaren terug. Elke beschaving heeft haar eigen betekenissen verbonden aan de tedere planten. In Europa werd de kunst van het dragen van bloemen erg populair in de tijd van koningin Victoria, in de late jaren 1800. Toen had elke bloem een betekenis uitgedrukt door de manier waarop ze gehouden, gegeven of in een vaas geplaatst werd. Alles was gecodeerd, tot zelfs de kleur van de vaas.
 
Enkele tientallen jaren later herontdekten de bloemenkinderen in de jaren 60 bloemen om hun verbondenheid met de natuur uit te drukken, als een symbool van liefde, onschuld en goddelijke schoonheid.
 
Vandaag de dag worden bloemen nog steeds gedragen voor huwelijken, voor traditionele lente- en oogstfeesten overal ter wereld, heren dragen rozen of anjers in hun borstzakje op feestelijke evenementen en wat zou een prom night zijn zonder een bloemenboeketje rond de pols?
 
Op de eilanden van de Zuidelijke Stille Oceaan is een bloem achter het rechteroor een teken dat de dame nog vrijgezel is. Steekt de bloem achter het linkeroor – minnaars opgelet – dan zou een jaloerse echtgenoot of vriend wel eens kunnen opdagen. Plumeria’s en geurige gardenia’s zijn vaak de bloesems die de voorkeur krijgen, maar u zult eveneens hibiscusbloemen of de kleine, maar hemels ruikende Tuberose aantreffen.
 
U kunt uw eigen geheime taal ontdekken! Wees creatief en beperk uzelf niet tot wat u in uw tuin vindt. Ga naar de lokale kunstzaak voor zijden bloemen. Die zien eruit als echte, maar ze verwelken nooit.
 
Om de echte of zijden bloemen op hun plaats te houden, gebruikt u best schuifspelden of haarclips. U kunt ook zelf aan de slag gaan en uw favoriete kunstmatige bloemen op spelden of decoratieve kammen lijmen.
 
Veel plezier ermee!
 
 
De betekenis van enkele bloemen:
 
Madeliefje – onschuld en zuiverheid
Gardenia – geheime liefde
Camelia – dankbaarheid
Gember – kracht
Tuberose – verboden pleziertjes
Hibiscus – fijne schoonheid, gevoeligheid
Rode roos – passie, liefde
Roze roos – vriendschap, bewondering, geluk
Abrikooskleurige roos – verlangen, bewondering, nederigheid
Witte roos – zuiverheid, geheimhouding, spirituele liefde
 
©Kapsels.net
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact