Fluorescerend haar

Neon haar dat oplicht in het donker
Foto: Lpkoe via Canva
Jaren geleden dacht ik dat ik de zin van het leven ontdekt had via haarkleur, maar het was geen gewone haarkleur zoals bruin of blond. Het was gele Manic Panic en er werd beloofd dat het glansde in het donker. Speciale haarkleuren waren mij niet vreemd, want ik was reeds jaren aan het experimenteren, maar dit was zo nieuw en het werkte nog ook.
 
Ik stond voor een donker venster en het enige wat je kon zien was mijn haar, zoals de Joker uit Batman. Ik was zo onder de indruk dat ik niet kon geloven dat zoiets ook nog maar bestond en dat het nog werkte ook.
 
Nu zijn we vele jaren verder en haarproducten zijn enorm geëvolueerd en verbeterd. Paarse verf staat nu naast bruin en wordt door hetzelfde bedrijf geproduceerd; grijs is een kleur die even in trek is als witblond.
 
Kleuren waarvan we nooit gedacht hadden dat ze het zouden doen, zijn mainstream geworden. Dit omvat fluorescerende haarkleuren die glanzen onder een UV-licht en het gamma is veel breder dan de gele kleur die ik in Amsterdam gevonden had toen ik achttien was.
 
Alfaparf Milano’s rEvolution NEON is letterlijk een revolutionaire versie van UV haarkleur en bestaat in méér dan – hou je vast – GEEL. Ja, dit is waar en het is ongelooflijk omdat Alfaparf Milano’s NEON lijn zeven kleuren heeft die wel tot tien wasbeurten mooi blijven. Deze zeven kleuren zijn bovendien mengbaar volgens de website. Je kan zoveel kleuren fabriceren als je wil en glanzen naar hartenlust.
 
Hier vind je de geweldige kleuren waaruit je kan kiezen: Atomic Yellow (ikzelf zou natuurlijk geel op de eerste plaats zetten!), Dynamic Orange, Electric Red, Shocking Green, Crazy Blue, Sexy Magenta en Eccentric Pink. Je kan er twee tegelijk kopen en ik zou zeker Atomic Yellow, Sexy Magenta en Eccentric Pink durven combineren met misschien een vleugje Crazy Blue.
 

 
Omdat deze kleuren semipermanent zijn, kan je ze vaker wisselen of blijven bij de kleur die je het liefst hebt; je hebt enkel een prachtige UV-spot of een blacklight nodig thuis. Je zal een fluorescerende godin of god worden, want eerlijk gezegd kan iedereen goed staan met deze look en die is zo uniek omdat er een verrassend element bijkomt voor mensen die gewoon denken dat je warme kleuren in je haar bracht. Ze hebben geen idee van wat er gebeurt wanneer de lichten uitgaan en je neon en elektrisch wordt en je haar oplicht in het donker.
 
De namen van de rEvolution NEON collectie zeggen alles over wat je kan verwachten wanneer je durft krachtig uit de hoek te komen, maar één iets wat je moet in gedachten houden is dat de meeste regenboogkleuren, met inbegrip van UV, vereisen dat je start met een compleet bleekproces. De kleur zal veel levendiger zijn wanneer je start met lichter haar dan met donkerder haar en bij donkerder haar is het zelfs mogelijk dat het haar de kleur niet absorbeert.
 
Lichtgevend fuchsia, paars of rose haar
Afbeelding: AI-illustratie
Afhankelijk van welk precies idee je hebt over de kleuren, opteren sommigen voor kleur overal, terwijl anderen eerder houden van verschillende kleuren doorheen de gewone haarkleur. Misschien ga je liefst naar je kapper om te bekijken wat de beste stap is bij jou voor het beste resultaat. Maar als je van plan bent om te glanzen in het donker, dan ben je waarschijnlijk iemand die houdt van risico’s en ook een nogal krachtig persoon, dus het bleken van je haar zal dan wel niet zo’n probleem vormen.
 
Volg gewoon alle instructies, zodat je niet al te veel schade berokkent aan je haar tijdens de behandeling. Nog eens, je kapper kan je helpen om de beste blonde kleur te bekomen voor wat je probeert te bereiken.
 
Lees verder ...